Obožavala ih je cijela Jugoslavija: Kako da napravite slatke makarone?

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ako hoces bas kako se radilo ko je znao...

umjesto makarona, napravis krompirovo tijesto i valjas u oblik prstica, ostalo isto. Samo to je malo vise posla, valja ogulit krompir, valja ga izgnjecit, dodat brasna u njega, pa valjat, potraje to malo.... Moja pok stara je tako pravila, zval to nekim njemackim izrazom ¨schuffnudli¨ valjda od Schuffnudeln, sta li.... Ukusno, ali same kalorije, moras poslije to iskijat, bilo sportom, bilo fizickim radom, nema tu naroljat se pa zalec....

Specijalitet

U bivšoj Yugi se jeli sve sami specijaliteti. Problem je jedino bilo naći šecera a makarona je bilo a kada njih nije bilo onda smo mi kao djeca umakali hljeb u šećer i to je bila prava poslastica . Za rođendane na sredini stola je bila zdjela sa 100 grama šecera a okolo po komad vruce pogače. Umakalo se rukama jer je bilo jako prakticno.Vanilijin šecer nesto nismo voljeli..

Pacenici

Naremse vam s u Jugoslaviju. Sva je bila obojena vlahalukom. I sad kad udjes u neku vlasku instituciju osjeti se isti zadah.

Posluzite na mjestu ukazanja bogojebice

Medjugorske.

/ Najnovije