Ovaj napitak je nova senzacija: Znate li šta je "Moon Latte"?

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj napitak je nova senzacija: Znate li šta je "Moon Latte"?
Foto: Printscreen / Youtube / Violet Moon Latte

Mjesečevo mlijeko ili 'Moon Latte' sve je popularnije, a djeluje umirujuće i protuupalno te pomaže u nošenju sa stresom i kroničnim umorom. Postoji više različitih varijanti, a nedavno se proslavio ljubičasti Moon Latte. Ova ljubičasta verzija mjesečevog mlijeka inspirisana je tradicionalnim ayurvedskim praksama prirodnog iscjeljivanja.

Zbog namirnica koje su bogate vitaminima, mineralima, antioksidansima i drugim hranjivim nutrijentima, ovaj napitak odlično djeluje protiv nesanice, poboljšava probavu i osnažuje imunološki sistem. Zato ga uistinu vrijedi isprobati.

Sastojci: 200 mililitara bademovog mlijeka, 120 mililitara prirodnog soka od višnje, kašičica meda ili javorova sirupa, pola kašičice ashwagandhe u prahu, sušene i jestive ružine latice za ukras, kurkuma, cimet i muškatni oraščić po izboru.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Priprema: Zagrijte bademovo mlijeko i sok od višanja na laganoj vatri u malom loncu. Maknite s vatre te umiješajte med i ashwagandhu. Ako želite da napitak bude stvarno pjenast, možete ga staviti u blender. Prelijte u šoljicu te ukrasite laticama ruže i poslužite toplo, piše portal 24 sata hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije