Noćna mora svih roditelja: Kako riješiti problem išaranih zidova?

0
Radiosarajevo.ba
Noćna mora svih roditelja: Kako riješiti problem išaranih zidova?
Foto: Youtube / Čišćenje zida

Išarani zidovi su noćna mora svakog roditelja. Koliko god pokušavali da održimo naše domove urednima i besprijekornima, djeca imaju neodoljivu privlačnost prema crtanju na zidovima.

No, problem postaje još veći kada shvatimo da su za svoje umjetničke poduhvate odabrali flomastere ili trajne markere, čija se boja čini kao da se uklesala u površinu zida.

No, kao što kažu, gdje postoji problem, tu su i rješenja. A neki od najboljih savjeta i trikova često dolaze iz neobičnih izvora, kao što su internet zajednice ili grupni forumi na društvenim mrežama.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Jedan takav primjer dolazi iz udaljene Australije, gdje su neke majke otkrile pravi mali čarobni trik za uklanjanje upornih dječjih crteža s zidova, piše D&D.

I što je najzanimljivije, glavni sastojak ovog trika nije neko skupo ili ekskluzivno sredstvo za čišćenje, već nešto što većina žena ima u svom domu - običan lak za kosu.

Zvuči li vam ovo kao nešto što bi bilo nemoguće? Pa, mnogi su isto pomislili prije nego što su vidjeli ovaj trik u akciji. Naime, jedna mama je podijelila video na Facebooku u kojem je demonstrirala čudesnu moć laka za kosu u uklanjanju dječjih crteža s zidova.

Postupak je iznenađujuće jednostavan. Mama je jednostavno poprskala lak za kosu na mjesto gdje je dijete crtalo, ostavila ga da djeluje nekoliko trenutaka, a zatim nježno obrisala površinu čistom krpom. I rezultati su bili zadivljujući - crteži su nestali gotovo kao da nikada nisu ni bili tamo, a zidovi su ponovno zasjali u svojoj prvobitnoj bjelini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije