Ništa lakše: Recept za vrhunsku tortu od par sastojaka - ne trebaju vam ni jaja ni puter ni šećer

0
Radiosarajevo.ba
Ništa lakše: Recept za vrhunsku tortu od par sastojaka - ne trebaju vam ni jaja ni puter ni šećer
Foto: Prtscr / Youtube / Torta od eurokrema i keksa

Jede vam se nešto slatko, ali ne biste trošili puno vremena ni sastojaka? 

Bez brige, danas vam donosimo recept za fantastičnu tortu od keksa i eurokrema i koja će vas osvojiti na prvu, a za nju vam nisu potrebni ni jaja ni puter ni šećer, a ni rerna da je pečete.

Sastojci

  • 1.5 – 2 dupla pakovanja bijelog petit keksa
  • 1.5 – 2 dupla pakovanja tamnog petit keksa (sa kakaom)
  • 150-200 grama bijelog eurokrema
  • 150-200 grama crnog eurokrema
  • 5 dl slatke pavlake (za fil)

Glazura

Vukanović: 'Hapšenje Nešića poruka Dodiku, zaključci NSRS samo mrtvo slovo na papiru'

Vukanović: 'Hapšenje Nešića poruka Dodiku, zaključci NSRS samo mrtvo slovo na papiru'

  • 1 dl slatke pavlake
  • 100 grama čokolade

Priprema

Umutite slatku pavlaku (za fil) i podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte bijeli eurokrem, u drugi crni i dobro umutite. Količinu eurokrema odredite po želji (i slatkoći slatke pavlake).

Dno kalupa za tortu (najbolji je onaj kojem se skida obruč i koji je prečnika 28 cm) obložite pek papirom. Premažite kalup puterom i pospite šećerom u prahu.

Keks, jedan po jedan, potapajte u mlijeko, a zatim ga redajte u kalup - jedan krug jedna boja, drugi krug druga. Na crni keks nanosimo bijeli fil, a na bijeli crni fil. Kada popunite cijeli kalup, ostatak bijelog i crnog fila spojite i dobro izmiješajte da se boja ujednači. Premažite tortu (ne vadimo je iz kalupa!) tim filom i dobro popunite eventualne rupice i nejednakosti u visini keksa.

Za glazuru otopite čokoladu i, još dok je vruća, dodajte slatku pavlaku. Prelijte preko torte i ukrasite kokosom ili po svojoj želji. Tortu ostavite da odstoji preko noći u frižideru, a zatim možete bez problema da je premjestite na tacnu na kojoj ćete da poslužujete.

Pogledajte i video kako da napravite ovu ukusnu tortu, po receptu Jednostavno i ukusno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije