Nikada ne stavljajte ove četiri stvari u mašinu za suđe

1
Radiosarajevo.ba
Nikada ne stavljajte ove četiri stvari u mašinu za suđe
Foto: Pexels / Ilustracija

Ponekad je sve što na kraju dana želimo čista kuhinja i suđe. Mašina za pranje posuđa nam uvelike olakšava taj posao, ali neke stvari ipak nikada ne biste trebali prati u njoj.

Kako prenosi ao.com, ovo su stvari koje baš nikada ne biste smjeli staviti prati u mašini.

Otprije razbijeni tanjuri

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Ako ste razbili najdraži tanjur i uspjeli ga zalijepiti ne biste ga trebali prati u mašini za suđe. Naime, zalijepljeni tanjuri u mašini su u velikom riziku od ponovnog razbijanja.

Oštri noževi

Noževi poput onih za kruh ili meso nikada ne bi smjeli biti strojno oprani jer zbog visokih temperatura tijekom pranja mogu postati tupi i samim time beskorisni, a uz to mogu i zahrđati.

Drvene daske za rezanje

Drvene daske za rezanje također ne reagiraju dobro na visoke temperature u suđericama te već nakon jednog pranja mogu postati neravne i neupotrebljive.

Posuđe s ispisanim mjerama

Ako posjedujete mjerne vrčeve i čaše, nemojte ih prati u mašini za suđe.

Razlog za to vrlo je jednostavan jer se tokom pranja mjere vrlo lako mogu izbrisati s vrčeva i čaša što onemogućava njihovo korištenje za namjenu za koju su kupljene, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije