Nezaboravno čokoladno iskustvo: Sočna torta za svaku priliku

Radiosarajevo.ba
Nezaboravno čokoladno iskustvo: Sočna torta za svaku priliku
Foto: Pixabay / Ilustracija
Popis sastojaka je zaista kratak, vrijeme pripreme je samo pola sata, a svaki je zalogaj nezaboravno čokoladno iskustvo.

Savjetujemo vam da koristite čokoladu s visokim postotkom kakaa (70 posto i više) te da je poslužite uz tučeno vrhnje, kuglicu sladoleda ili pak dobro ohlađene kreme od citrusa ili vanilije.

Sastojci:

170 g tamne čokolade

80 g maslaca

4 jajeta

100 g šećera

30 g mljevenih badema

Prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stepeni i premažite kalup maslacem. Čokoladu natrgajte na male komadiće i rastopite je na pari s maslacem i prstohvatom soli. Pjenasto istucite jaja sa šećerom. Lagano sjedinite obje smjese uz pomoć "pjenjače."

Prosijte mljevene bademe i umiješajte ih pa nastavite miješati drvenom kašikom.

Prelijte tijesto u kalup i pecite 15-20 minuta, sve dok površina ne postane čvrsta i gipka. Izvadite kolač i pričekajte da se ohladi, a zatim ga izvadite iz kalupa, piše Gastro.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije