Neobičan trik koji štedi vrijeme: Mama uspavljuje djecu u odjeći za sljedeći dan

6
Radiosarajevo.ba
Neobičan trik koji štedi vrijeme: Mama uspavljuje djecu u odjeći za sljedeći dan
Foto: Pexels / Ilustracija

Koliko puta se rano ujutro mučiš s pronalaskom obuće, čarapa i sličnog dok se žuriš s djecom izaći iz kuće kako bi ih odvela u školu ili vrtić? Ova mama je doskočila tom problemu na neobičan način.

U užurbanoj svakodnevici, mali trikovi pomažu uštedjeti vrijeme i živce, a to zna i ova mama. Lisa Lamond, majka dvije kćeri, podijelila je s javnosti kako svoje kćeri stavlja u krevet u odjeći za sljedeći dan kako bi uštedjela vrijeme ujutro.

Australka Lisa, rekla je da joj ovaj zgodan trik pomaže u njihovom "haotičnom" životu i znači da njena porodica može izaći iz kuće ujutro u rekordnom roku. "Moje se kćeri vole oblačiti od glave do pete i to zaista može potrajati." Priznala je da u dane kada mnogo radi, nema slobodnog sata za skidanje jedne čarape, prenosi Mirror.

Njemačka tražila sastanak nakon odlaska Orbana u Moskvu: Mađari otkazali susret

Njemačka tražila sastanak nakon odlaska Orbana u Moskvu: Mađari otkazali susret

"Dakle, najbolji savjet koji sam dobila jest da svoju djecu obučem večer prije u odjeću u kojoj želim da sljedeće jutro izađu." Spremanje je na ovaj način postalo mnogo brže. "Kad se probude, presvučem im pelenu, obuvam ih i izašli smo iz kuće, u tren oka."

"To čini čuda za mene i cijelu porodicu.” Lisa je također ponudila još nekoliko savjeta za održavanje svog domaćinstva kako bi nesmetano mogla raditi s dvoje male djece. Rekla je da se jedna od njenih kćeri bori s anksioznošću. Kako bi se riješila toga, savjetovala je ispisivanje jutarnje i popodnevne rutine, uz riječi i slike s popisom onoga što treba učiniti, poput češljanja kose, pakiranja torbe i doručka.

Lisa je također rekla da joj internet kupovina pomaže uštedjeti vrijeme i uvijek priprema obroke unaprijed te ih zamrzava. "Ovakvi mali trikovi zaista čine veliku razliku u organizaciji života mene i moje obitelji," zaključuje Lisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije