Nemojte ga odmah bacati! Ova viralna metoda za osvježavanje ustajalog hljeba će vas oduševiti

1
Radiosarajevo.ba
Nemojte ga odmah bacati! Ova viralna metoda za osvježavanje ustajalog hljeba će vas oduševiti
Foto: Sprind / Hljeb

Za pretvaranje hljeba tvrdog kao kamen u mekani nije potrebna magija. Umjesto toga, potrebna vam je voda, pećnica i tvrdi hljeb.

Obavljanje sedmične, dvosedmične ili mjesečpećnicane nabavke navika je mnogih, ali to znači da nekada nećete stići pojesti cijelu štrucu hljeba. Nakon dva, tri dana stajanja na vašem kuhinjskom pultu, on postaje tvrd kao kamen. No, nema razloga da ga bacate. Umjesto toga, otkrili smo super trik za osvježavanje ustajale štruce hljeba u dva laka koraka, piše gloria.hr

Kako osvježiti ustajalu štrucu hljeba u samo nekoliko minuta?

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

[tiktok]https://www.tiktok.com/@thebeccamurray/video/7117327223106932010?[/tiktok]

Prema nedavnom videu na TikToku koji je objavila @thebeccamurray, za pretvaranje hljeba tvrdog kao kamen u mekani nije potrebna magija. Umjesto toga, potrebna vam je voda i pećnica.

Video započinje tako što Becca potapa komad hljeba pod mlazom vode, a zatim ga stišće kako bi bila sigurna da je potpuno mokar i da je vlaga prodrla u njegove pore. Zatim stavlja kruh u pećnicu zagrijanu na 90 stepeni Celzijusa na pet minuta.

Murray je otkrila da je hljeb još uvijek mokar nakon samo pet minuta pa ga je stavila u pećnicu na dodatnih 25 minuta - ukupno oko 30 minuta. Nakon otprilike pola sata u pećnici, pokazala je da je hljeb mekan i topao. Što je najbolje, prema njezinim riječima, ponovno je imao okus svježe pečenog hljeba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije