Nemate vremena i novaca za ponovno krečenje? Otkrivamo tajnu kako će vaši zidovi izgledati kao novi

0
Radiosarajevo.ba
Nemate vremena i novaca za ponovno krečenje? Otkrivamo tajnu kako će vaši zidovi izgledati kao novi
Foto: Pexels / Ilustracija

Iako vjerovatno svoj dom čistite na svakodnevnoj bazi, vjerujemo kako često zaboravite na najveću površinu u domu: zidove.

Normalno, zidovi nakon nekog vremena postaju sivi, na njima se pojavljuju svakakve prljavštine, a ako se u enterijeru i puši, onda često poprimaju i neugledan žućkasti izgled.

Ako niste raspoloženi za krečenje ili trenutno nemate novaca za majstore koji će vam to papreno naplatiti, pokušajte si pomoći sami. Ukratko, probajte ih očistiti sami i to sa tri sastojka koja sigurno imate kod kuće.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Šta treba napraviti?

Pomiješajte vodu, sodu bikarbonu i dosta dezinficijensa u posudi. U ovu tekućinu namočite valjak za krečenje zidova i namažite ga po cijeloj površini. Po potrebi ponoviti postupak.

Osim što će biti kao novi, zidovi će odlično mirisati, a neko koji su već nekoliko puta isprobali ovaj trik kunu se da ćete tako ukloniti i mrlje od bojica i flomastera koje su vam kao uspomenu na zidu ostavila djeca, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije