Nećete vjerovati kako je dobro: Dodajte ovo voće piletini i uživajte u eksploziji ukusa
Svi koji vode računa o zdravlju vole se držati osnovne prehrane koja se sastoji od piletine, brokule i riže, ali to ne mora biti tako bljutavo.
Da bi promijenili stvari, isprobajte recept za piletinu i brokulu u jednoj tavi iz The Kitchen cooks-a. Reklamiran kao "tajni sastojak za kućne kuhare", to je voćni dodatak koji donosi sladak i pikantan profil inače zdravom obroku.
Obožavatelji su bili oduševljeni konačnim rezultatom, a jedan je izjavio da je ovaj recept za piletinu "sočan", ali su dodali gljive i crvenu papriku "za više povrća".
Hasija Borić pozvala njemačku historičarku u Sarajevo: "Dođite na božićno-bajramske kolače"
"Svidio mi se ovaj recept. Ukusan je i jednostavan za napraviti." Što se tiče dodatnog sastojka, to je naranča srednje veličine koja čini divan umak za kuhanje piletine.
Umak sa narandžom za piletinu sprema se na jednostavan način.
Kad domaćice krenu u pripremu zimnice: Da li ste ikad pravili tumbane paprike?
Koricu narandže izrendajte u malu zdjelu, a zatim iscijedite sok bez pulpe.
Umiješajte tri kašike meda, malo čili paste, te jednu i po kašikicu kukuruznog škroba.
Dodajte so i pržite piletinu u jednom sloju dok ne porumeni na dnu, oko četiri minute, prije nego što je okrenete i pečete još dvije minute.
Nakon što je piletina pečena, umiješajte umak u istu i zgusnite ga. Nakon toga, dodajte prethodno pečeno povrće.
Služite uz rižu ili prilog po izboru.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.