Ne možete sa sebe skinuti pijesak s plaže? Evo šta pomaže

0
Radiosarajevo.ba
Ne možete sa sebe skinuti pijesak s plaže? Evo šta pomaže
Foto: Freepik / Baby puder čini čuda s pijeskom

Malo toga može pokvariti boravak na plaži kao činjenica da se sitni pijesak može zavući baš svuda i sigurno će ga biti među nožnim prstima, zalijepljenog na listovima, oko rubova kupaćeg kostima, pa i u kosi, a ako se kući vraćate automobilom, vjerojatno ćete ga unijeti s peškirom. 

Borba sa sitnim zrncima pijeska često iživcira čovjeka, no dovitljiva TikTokerica koja objavljuje na profilu @momlife2596 i njen sin nedavno su podijelili jednostavan trik za rješavanje pijeska s kože mališana, pa i odraslih, i to do - zadnjeg zrnca.

Lako je ukloniti čak i mokar pijesak koji se zavuče između nožnih prstiju, ili oko ruba kupaćih gaćica. 

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

TikTokerica je jednostavno posula obilnu količinu dječjeg pudera na stopala svog djeteta prekrivena pijeskom prije nego što mu je obrisala noge. Pijesak se jednostavno skinuo s puderom. 

"Puder za bebe tako lako skida mokri pijesak s kože", kaže mama u video prilogu, piše 24sata.hr, dodavši kako trik djeluje kao čarolija. "Ne idem na plažu bez njega", napisala je, podijelivši u komentaru da puder možete jednostavno obrisati peškirom s kože. 

Nedavno je, pak, u članku Philadelphia Inquirera glavni znanstvenik Johnson & Johnsona, dr. Joseph Greco, rekao je da je dobro rješenje za istu situaciju kukuruzni škrob. Naime, pijesak i škrob su hidrofilni, što znači da privlače i upijaju vodu, no kukuruzni škrob je hidrofilniji od pijeska.

@momlife2956

I have been doing this hack for years, and it really does work! Wet sand can be so hard to get off your feet and hands but this works like magic. I do not go to the beach without it. #beachhacks #lifehacks #babypowder #sand #howto #hacksthatwork #sahm #momtent #boymom #beachday #beachessentials

♬ sonido original - GT.Sebas

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije