Samo ljubav / Nauka potvrdila: Osobine kod žena kojim muškarci ne mogu odoljeti

16. 09. 2019. u 16:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Najnovija provedena studija u Velikoj Britaniji pokazala je da kada se muškarac zagleda u ženu, on tada radi reproduktivnu procjenu njene fizionomije.

Postoje određene karakteristike koje žene čine privlačnim jer su povezane s plodnošću i dobrim zdravljem.

Kada muškarac na ženi uoči određene karakteristike, podsvjesno ih povezuje s mogućnošću da ta žena postane majka.

Nauka je potvrdila da muškarce kod žena privlači sljedećih šest karakteristika.

Širi bokovi - muškarci vole široke bokove i uzak struk. Izraženiji bokovi se povezuju s mogućnošću poroda te su z tog razloga privlačniji mnogim muškarcima.

Visok, piskutav glas - ako je vjerovati naučnoj studiji, muškarci vole takav glas jer ih podsjeća na mladost te da povezuju s sitnim ženskim tijelom. Ovdje je riječ o još jednoj podsvjesnoj evolucijskoj smjernici prema kojoj muškarci biraju žene.

Zdrava kosa - sjajna, puna, a duga kosa je vrlo atraktivna. Za muškarce još jedan znak zdravlja i plodnosti. I na sreću, frizerski saloni i tretmani za kosu mogu znatno povećati podsvjesnu prednost kod muškaraca

Osmijeh - ne moramo napomenuti da je nauka potvrdila da sretni ljudi privlače svojom pozitivnom energijom. Sami smo se mogli uvjeriti kako smijeh stvara ugodno ozračje.

Manje šminke - možda misliš kako će tuš za oči naglasiti tvoje oči, a intenzivniji ruž za usne privući više pogleda. No, istraživanje je pokazalo kako muškarci vole žene s 40 posto manje kozmetike. Možda je najbolje držati se onoga da je umjerenost puno bolja od pretjerivanja.

Nošenje crvenog - razlog se očito krije u tome što je crvena povezana s požudom. Ovaj fenomen privlačnosti prisutan je i kod životinja.

NEMA KOMENTARA