Naučio lekciju: Tek 10 minuta nakon što je položio vozački, sletio u rijeku

Radiosarajevo.ba
Naučio lekciju: Tek 10 minuta nakon što je položio vozački, sletio u rijeku
FOTO: Radiosarajevo.ba / Automobilom sletio u rijeku

Da korištenje mobitela tokom vožnje može biti opasno, pokazao je primjer jednog kineskog novopečenog vozača. Novopečenog u pravom smislu te riječi.

Tek deset minuta nakon što je položio vozački ispit, Zhang je novim automobilom sletio u rijeku. Nezgoda se desila u trenutku kada je koristio mobitel. Namjeravao je pročitati poruku kojom mu je prijatelj čestitao na položenom vozačkom ispitu, piše portal Unilad.

Nezgoda se desila u gradu Zunyi, smještenom u provinciji na jugu zemlje Guizhou.

Kako su naveli lokalni mediji, automobil je bio tek registrovan.

Trenutak kada je Zhang automobilom sletio u rijeku, snimile su sigurnosne kamere.

Za lokalne medije je kazao sljedeće:

"Dok sam vozio, uzeo sam svoj mobitel i čitao sam poruke. U međuvremenu, ispred mene su bile dvije osobe na mostu. Unervozio sam se i skrenuo sam upravljač."

Automobil nije odmah potonuo ispod površine rijeke za koju nije poznato koliko je duboka. To je dalo priliku Zhangu da se izvuče iz automobila.

"Srećom, automobil je neko vrijeme bio iznad površine vode. Nisam uspjevao otvoriti vrata s vozačeve strane, pa sam otvorio suvozačeva vrata", dodao je.

Prolaznici su mu pomogli da se izvuče. Automobil je iz rijeke izvučen dizalicom. Nije poznato da li će biti procesuiran za nezgodu.

Maksimalna sankcija za korištenje mobitela tokom vožnje u Kini su dva kaznena boda i više od 47 maraka, navodi portal Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije