Najtraženija frizura u 2023. godini: Na TikToku je sve popularnija, kosa izgleda gušće i zdravije

0
Radiosarajevo.ba
Najtraženija frizura u 2023. godini: Na TikToku je sve popularnija, kosa izgleda gušće i zdravije
Foto: Instagram / Butterfly frizura

Ako već niste naišli na TikTokovu trenutno omiljenu frizuru, 'butterfly' frizuru, sasvim sigurno ćete to učiniti.

‘Neuredni’, isprekidani slojevi bili su u trendu posljednjih nekoliko sezona, ali u posljednje vrijeme uredni slojevi dobivaju na popularnosti i udružuju se s volumenom iz 90-ih kako bi stvorili prekrasnu frizuru koja je jednako lijepa kako i zvuči.

Tim na kozmetičkoj platformi Cosmetify izračunao je brojke kako bi predvidio najpopularnije trendove kose za ljeto 2023., a na vrhu s najviše mjesečnih pretraživanja je frizura u obliku leptira.

Sarajevski MUP uputio važan poziv firmama u BiH: "Javite nam ako ste poslovali sa Sanjinom Avdićem"

Sarajevski MUP uputio važan poziv firmama u BiH: "Javite nam ako ste poslovali sa Sanjinom Avdićem"

Frizura, koja je zabilježila porast interesa od 90.233 posto tokom prošle godine, trenutno ima 6.600 posjeta svaki mjesec, tako da očito ljudi žele znati više o samoj frizuri.

Dakle, što je zapravo 'butterfly' frizura? Ideja je da šišanje spaja kraću frizuru do vrha, s ošišanim, voluminoznim lepršavim slojevima i glatkim pramenovima do brade koji uokviruju lice.

U osnovi, završen izgled trebao bi vam dati nešto šarma i oblik kroz vrh kose, u kombinaciji s raspuštenim i voluminoznim pramenovima kroz krajeve. Nešto poput gornjeg i donjeg krila leptira.

“To je ažurirana verzija klasičnog 'Rachel' stila iz Prijatelja i klasičnog slojevitog izgleda iz 90-ih koji svi ponovno volimo,” objašnjava frizer slavnih Jay Birmingham za Glamour.

Stil djeluje na ravnu i kovrdžavu kosu, dajući dodatnu strukturu zahvaljujući dvostrukoj dužini. Za kovrdžavu kosu, šišajte uvojak po uvojak kako biste stvorili savršeni kraći oblik na vrhu, prije nego što se suzite prema dolje u duže uvojke.

Bonus je u tome što nudi fantastičnu svestranost za one od nas koji razmišljaju o kraćoj kosi, ali bez drastičnog skraćivanja.

“Također je savršen za svakoga ko želi da im kosa izgleda gušće i punije bez gubitka dužine,” kaže Jay.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije