Frizura iz devedesetih ponovo u modi: Idealna za sve prilike, a pristaje svakoj ženi

0
Radiosarajevo.ba
Frizura iz devedesetih ponovo u modi: Idealna za sve prilike, a pristaje svakoj ženi
Foto: Instagram / Frizura iz 90-ih ponovo u trendu

Kada su frizure u pitanju, trendovi često vrte u krug, a 90-e nisu iznimka. Jedan od trendova koji se trenutno vraća je blago razbarušena punđa. Ovaj jednostavan i neumoran stil odiše osjećajem ležernog chica i posvuda je viđen na pistama, crvenim tepisima i društvenim mrežama.

Ljepota blago razbarušene punđe leži u njenoj jednostavnosti i svestranosti. Može se nositi za ležerne prilike ili dotjerati za svečanije događaje. Ključ je postići savršenu ravnotežu između ležernog i uglađenog, stvarajući izgled koji je bez napora cool, kako prenosi Who What Wear.

Kako biste postigli blago razbarušenu punđu, slijedite ove jednostavne korake:

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Započnite pripremom kose. Ovaj stil najbolje funkcionira na kosi drugog dana ili kosi koja ima malo teksture. Ako je vaša kosa svježe oprana, dodajte malo spreja za teksturu ili suhi šampon kako biste joj dali čvrstoću i volumen.

Skupite kosu u opušteni rep na željenoj visini. Možete odabrati da ga postavite visoko na glavu za razigraniji izgled ili niže za sofisticirani ugođaj.

Labavo zavrnite konjski rep i omotajte ga oko baze kako biste formirali punđu. Ne brinite hoćete li ga učiniti previše urednim ili savršenim.

Učvrstite punđu ukosnicama, uvlačeći sve opuštene krajeve dok idete. Ne brinite ako nekoliko pramenova ispadne ili ako izgleda malo neuredno - sve je to dio šarma!

Kako biste poboljšali blago razbarušeni izgled, nježno izvucite nekoliko pramenova koji uokviruju lice ili olabavite punđu prstima. To će mu dati onaj lagani, uživljeni izgled.

Ljepota blago razbarušene punđe je njena svestranost. Možete je nositi u uredu, u ležernom izlasku s prijateljima ili čak na formalnom događaju. Bez napora spaja stil i lakoću, što je čini idealnom frizurom za svaku priliku.

Bez obzira imate li dugu ili kratku kosu, ravnu ili kovrčavu, blago razbarušena punđa može se prilagoditi vašem tipu kose i ličnom stilu. To je bezvremenski izgled koji svakom outfitu dodaje dašak šarma bez napora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije