Jeste li čuli za nevidljive slojeve? Frizura koja daje volumen, odgovara i tankoj i gustoj kosi

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li čuli za nevidljive slojeve? Frizura koja daje volumen, odgovara i tankoj i gustoj kosi
Foto: Instagram / Kosa

Ako svojoj kosi želite dodati volumen bez gubljenja dužine ili stvaranja vidljivih slojeva, nevidljivi slojevi , poznati i kao 'ghost layers' mogu biti savršeno rješenje za vas.

Ova suptilna tehnika šišanja stekla je popularnost među frizerima i na društvenim mrežama, budući da nudi mekši i prirodniji način poboljšanja teksture i volumena vaše kose.

Za razliku od tradicionalnih slojevitih rezova koji stvaraju vidljive dijelove i različite dužine, nevidljivi slojevi strateški su postavljeni unutar kose kako bi pružili suptilnu dimenziju i kretanje.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Slojevi su besprijekorno pomiješani, što ih čini praktički neprimjetljivima golim okom. Ova tehnika posebno je učinkovita za one s dužom kosom koje žele izbjeći grube linije i isprekidan izgled koji može doći s tradicionalnim slojevitim slojevima.

Jedna od glavnih prednosti nevidljivih slojeva je da mogu dati iluziju bujnije kose. Strateškim uklanjanjem težine i dodavanjem teksture, slojevi stvaraju prirodno podizanje i odskakanje, čineći da vaša kosa izgleda voluminoznije i živahnije. Bez obzira imate li tanku ili gustu kosu, nevidljivi slojevi mogu učiniti čuda u poboljšanju prirodnog izgleda i kretanja vaše kose.

Još jedna prednost nevidljivih slojeva je njihova svestranost.. Bilo da preferirate ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu, ova tehnika šišanja može nadopuniti svaku teksturu kose.

Stručnjakinja otkrila trik za mekanu i sjajnu kosu: U šampon dodajte jedan sastojak

Stručnjakinja otkrila trik za mekanu i sjajnu kosu: U šampon dodajte jedan sastojak

Slojevi dodaju dimenziju i pomažu vašoj kosi da bolje drži različite frizure, omogućujući lakše oblikovanje i uglađeniji izgled u cjelini, piše Glamour.

Održavanje nevidljivih slojeva zahtijeva relativno malo održavanja u poređenju s tradicionalnim nanošenjem slojeva. Budući da se slojevi besprijekorno stapaju, nećete morati imati problema s izrastanjem ili stalnim održavanjem različitih dužina. To ga čini idealnim izborom za one koji žele svjež i moderan izgled bez obaveze redovnh posjeta salonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije