Najpoznatija šminkerka otkrila kako modeli postižu efekat kosih očiju

Radiosarajevo.ba
Najpoznatija šminkerka otkrila kako modeli postižu efekat kosih očiju
Instagram / kako postići efekat kosih očiju

Bela Hadid predstavila je modni trend neobičnog make upa, koji je glavni razlog da spoljni ugao oka vizualno bude podignut do sljepoočnice. Mnoge djevojke smatraju da se takav efekat podizanja može postići samo pomoću liftinga, a zapravo je mnogo jednostavnije.

Poznata šminkerka Nikki Wolf pokazala je rješenje na svom Instagram profilu i odlučili smo da podijelimo ovu tehniku sa vama, prenosi Cosmopolitan.

Uvijek smo se pitali zašto su kapci modela i zvijezda tako čvrsto "ispruženi" do sljepoočnice i kako postižu efekat prelijepih kosih očiju.

Ipak, na Instagramu smo pronašli video Nikki Wolf, zvijezde šminkera i svjetske ambasadorke Beke. Djevojka je uradila tutorijal o lijepljenju specijalnih providnih traka na ovoj zoni.

Upravo tako izgleda i sam postupak: lijepljiva prozirna baza sa mat finišom i krajem koji je u boji kose, zbog čega ćete morati da povučete kožu.

Kako ga lijepiti?

Funkcioniše kao i obična ljepljiva traka. Kada želite da napravite šablon, samo je zalijepite tako da se očni kapak podiže prilikom povlačenja trake. Apsolutno je nevidljiv na koži, a šminka je savršeno crtana na njoj.

Nikki demonstrira koliko možete povući prema spoljašnjem uglu oka povlačenjem smeđe trake. Nakon što odaberete željeni položaj, popravite ga šišanjem ili nevidljivošću na kosi, kako niko ne bi primijetio da zapravo imate tračice na licu.

Ostatak teksta pročitajte na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije