Najmoćnije prirodno sredstvo protiv oticanja nogu

Radiosarajevo.ba
Najmoćnije prirodno sredstvo protiv oticanja nogu
Otokom nazivaju povećanje obima tečnosti u međućelijskom prostoru.

Oticanje nogu može nastati iz različitih razloga: vrućina, problemi s krvnim sudovima, poremećaj rada bubrega, trudnoća, srčana insufijencija, hormonski poremećaji…

Ovaj problem ne treba uzimati olako, a najbolje je odmah se konsultirati s ljekarom da se utvrdi šta je konkretno dovelo do oticanja donjih ekstremiteta.

Narodna medicina raspolaže širokim arsenalom različitih sredstava protiv otoka, ali, najverovatnije, najefikasnije od njih je peršun koji efikasno izbacuje suvišnu tečnost iz organizma.

Prirodni diuretik kod otoka nogu:

Da biste pripremili diuretik od peršuna za uklanjanje otoka, bit će potrebna i svježa zelen i sam korijen, odnosno cijela biljka.

Dobro operite i sameljite cio peršun na mašini za mljevenje mesa, ili isitnite na drugi, za vas pogodan način.

Stavite smjesu u termos bocu, prelijte s 500 ml ključale vode. Ostavite da odstoji preko noći. Ujutro procijedite. To je količina odvara koju ćete, pijući po trećinu, popiti u toku dana, piše uspešnažena.com

Pije se dva dana uzastopno (za sutra pripremite novi). Nakon toga napravite pauzu tri dana i ponovo pripremajte i pijte dva dana.

Već nakon prva dva dana, primjetit ćete značajno smanjenje otoka u nogama i moći ćete, s lakoćom, obući svoje omiljene cipele!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije