Najbrža torta na svijetu, vrlo je ukusna i uvijek će vam uspjeti
Kad pomislite na pravljenje torte, sigurno ti na pamet pada miješanje, pečenje i čišćenje – koje traje satima.
Ovaj recept za frizijsku tortu doista je sjajan!
Svježa torta sa sjevera Njemačke spada među najbrže recepte za torte na svijetu, vrlo je ukusna i uvijek će vam uspjeti! (Pssst: u tortu ide i malo šljivovice!) Želimo vam puno zabave kod pravljenja, piše miss7.hr
Sastojci
2 komada lisnatog tijesta (gotovi proizvod)
30 g šećera
150 g marmelade od šljiva
2 pakovanja učvršćivača za šlag
2 pakovanja vanilin šećera
400 g vrhnja za šlag
malo šljivovice
malo masnoće
Priprema
1. Pripremite od tijesta dva biskvita. Za to izvadite lisnato tijesto iz pakiranja te ostavite da malo odstoji. Oprezno ga izvaljajte na veličinu kalupa. Potom namasti kalup te peći tijesto u pećnici zagrijanoj na 160 stepeni oko 10 minuta. Tako pripremiti oba komada tijesta.
2. Izvaditi lisnato tijesto iz pećnice te staviti na okrugli pladanj pa premazati marmeladom od šljiva. Ako želiš, dodaj malo rakije od šljiva. Oko toga staviti kalup za tortu.
3. Stavite vrhnje u posudu te postepeno dodajite učvršćivač za šlag i šećer te stucite s pomoću miksera.
4. Kad se šlag stvrdne, raspodijelite ga po marmeladi, zagladite te stavite u hladnjak.
5. Drugi pečeni biskvit narežite na 12 komada, pospite šećerom u prahu te raspodijelite po torti.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.