Najbolji recept za Havana tortu: Oduševit će sve ljubitelje kremastih poslastica

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sarajlija

Nije ovo vidjelo Havana torte

user1704458347

U vezi sa porijeklom ove torte: ranih sezdesetih moj otac je donosio Havanu iz hotela Metalurg u Zenici, vjerovalo se da je to njihov recept. Moguce i da jeste, jer se ne sjecam da smo tih godina jeli Havanu u Sarajevu. Bila je malo drugacija, imala je dodatih kora od susenih bjelanjaka, poput pusluca, samo meksih. I ukus cimeta je bio prisutan. Toliko se sjecam.

Mira

U vezi sa porijeklom ove torte: ranih sezdesetih moj otac je donosio Havanu iz hotela Metalurg u Zenici, vjerovalo se da je to njihov recept. Moguce i da jeste, jer se ne sjecam da smo tih godina jeli Havanu u Sarajevu. Bila je malo drugacija, imala je dodatih kora od susenih bjelanjaka, poput pusluca, samo meksih. I ukus cimeta je bio prisutan. Toliko se sjecam. ka user1704458347

/ Najnovije