Najbolji modni savjeti svih vremena: Mala škola velikih trendseterica

Radiosarajevo.ba
Najbolji modni savjeti svih vremena: Mala škola velikih trendseterica
Foto: HBO / Seks i grad

Pozdravite se s neuglednim stajlinzima i pripremite se za modne lekcije koje slijede. Prikupili smo najbolje modne savjete svih vremena koji će vam pomoći da svoj stil dovedete do savršenstva.

Ovi savjeti pomoći će vam da se više nikada ne osjećate nesigurno kada izađete iz kuće.

Otkrijte kožu s ukusom

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Seksi i zavodljivo ne znači da hodate polugoli po svijetu, već da stajling koji ste odabrali bude odmjeren i s ukusom. Odaberite jedan dio tijela koji želite otkriti, kao što to radi Angelina Jolie. Najbolje je da se držite najdugovječnijeg modnog pravila koje nalaže da pokrijete dekolte ukoliko otkrijete noge i obrnuto.

Klasika je uvijek seksi

Plave traperice visokog struka i obična bijela košulja nešto su čime nikada ne možete pogriješiti. Ova prozračna i jednostavna kombinacija nikad ne izlazi iz mode i baš uvijek pali.

Naglasak je na modnim dodacima

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Ako ste jedna od onih žena koje su vjerne neutralnim bojama i ne pristajete nositi upečatljivu odjeću, onda morate pronaći način na koji začiniti odjevne kombinacije. Najučinkovitije je da to učinite uz pomoć vedrih modnih dodataka poput crvene torbe, šarene marame ili efektnih cipela.

Pazite na dužinu hlača

Jedna od najvećih pogrešaka koje žene rade je to što ne paze na to jesu li hlače dovoljno duge u odnosu na štikle koje nose. Široke palazzo hlače trebale bi jedva prekriti početak pete, a ukoliko nosite skinny traperice, pazite da otkrijete gležanj kako bi noga djelovala elegantnije.

Oslobodite ruke

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Statement torba svakako je važna za dobar stajling, no ukoliko je riječ o ležernijim izdanjima za svaki dan, nemojte se opterećivati velikim torbama koje se nose u rukama ili na ramenu. Oslobodite ruke upečatljivom crossbody torbicom koju nosite dijagonalno preko tijela za bolji efekt te kako vam ne bi spadala s ramena.

Pazite na sastav materijala

Ako želite udobnu majicu koja će lijepo padati niz tijelo, odaberite onu koja ima 95 posto pamuka i pet posto elastina. Kada birate traperice, pazite da imaju minimalno dva posto elastina.

Začinite stajling maramom

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Marame su trenutno jako moderne, a ako ste ljubiteljica pariške mode, onda znate da su one vječni modni dodatak koji ne izumire. Marame se sada ne nose samo oko vrata, već i oko struka, na ruci, kao ukras na torbi ili kosi te se mogu svezati poput turbana.

Pazite na kvalitetu odjeće

Prije nego što kupite neki komad odjeće razmislite koliko je kvalitetan i koliki će broj pranja izdržati dok ga ne bacite u smeće. Pogotovo nemojte kupovati odjeću za koju znate da ne možete ili nećete nositi na kemijsko čišćenje, a koja to iziskuje. Ako znate da određenu odjeću treba prati na ruke, a za to nemate vremena, također je preskočite.

Prigrlite svoju figuru

Jednom kada naučite koja vam odjeća i krojevi pristaju, a koji ne, naučili ste možda i najvrednije modno pravilo. Primjerice, ukoliko ste niskog rasta, izbjegavajte maksi haljine i čizme iznad koljena, a ako imate veće grudi, pripazite da ne kupujete široke košulje i haljine ravnog kroja koje će vas učiniti vizualno krupnijima.

Napravite popis

10 stvari koje bi svaka žena trebala imati u ormaru

Napravite popis 10 omiljenih komada koje imate u ormaru. To će vas podsjetiti što imate i što ne trebate kupovati, ali i kakvu odjeću zapravo nikada ne nosite. Kada odaberete tih 10 komada, potražite u ormaru nešto što bi pristajalo uz njih, a osmislite stajlinge po uzoru na prethodnih devet savjeta koje ste dosad naučili.

Super skinny traperice

Ako se dvoumite između dva konfekcijska broja prilikom kupnje skinny traperica, uvijek odaberite manji broj. Skinny traperice imaju puno elastina pa se s nošenjem rašire, a ne postoji ništa gore od toga da postanu vrećaste i naborane.

Kombinirajte više ogrlica

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Pristup 'više je više' slavne Coco Chanel u ovom slučaju itekako prolazi. Statement nakit podiže i najjednostavniji stajling poput traperica i bijele košulje. Kombinirajte više ogrlica istih ili različitih materijala i dužina kako biste postigli chic stajling.

Provjerite unutrašnjost odjeće

Kako biste bili sigurni da kupujete kvalitetan komad odjeće, uvijek provjerite unutarnju stranu. Način na koji je odjeća porubljena može vam odmah otkriti kvalitetu proizvoda. Ako je šav neravan ili posvuda vire konci, radije preskočite taj komad odjeće jer teško da će potrajati duže od nekoliko nošenja.

Pokažite lojalnost

Ako pronađete kroj haljine koji vam savršeno pristaje ili brend odjeće u kojem se najbolje osjećate, nemojte se suzdržavati kupiti više komada koje ćete znati kombinirati. Važno je da se u odjeći osjećate ugodno, a onda i da to što ste odjenuli izgleda lijepo.

Nude štikle pristaju na sve

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Ako ste u nedoumici koje štikle odjenuti, kupite nude štikle koje pristaju na apsolutno sve i kojima ne možete pogriješiti. Naravno da nećete nositi samo njih, ali one mogu poslužiti u slučaju nužde ili kada ne znate koju boju štikli biste izabrali. Primjerice, možete ih držati u autu i po potrebi obuti ako iznenada morate na važan sastanak ili s curama na piće.

Oprezno s bijelom odjećom

Kada odjenete bijelu haljinu ili hlače, vodite računa o tome da je moguće da se kroz nju može nazirati donje rublje, stoga nastojte na danjem svjetlu provjeriti vidi li se nešto što ne bi trebalo.

Začinite stajling prugicama

Mornarska majica s plavo-bijelim ili crveno-bijelim prugicama ima nevjerojatnu moć podizanja stajlinga. Ima nešto u tim prugicama zbog čega outfit izgleda osvježavajuće i mladenački.

Nikad ne kupujte dosadni kaput

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Kaputi i jakne nikada ne bi smjeli biti zanemareni. Zašto? Zato što je to odjevni komad koji je uvijek s nama, što god ispod njega nosili. Čak i ako nosite najdosadniju modnu kombinaciju, efektni kaput učinit će stajling uzbudljivim.

Uzorak leoparda

Svatko bi u svom ormaru trebao imati komad s printom leoparda poput primjerice štikli, torbice ili marame. Ipak, ako niste vješti u kombiniranju modnih detalja, radije ga preskočite jer on zahtijeva iskustvo i puuuno osjećaja.

Miksajte printove

Kombinacija raznoraznih printova daje stajlingu određenu dinamiku i originalnost. Slobodno se poigrajte bojama i uzorcima. Pomiješajte velike i male uzorke, pa čak i one koje su naizgled nespojivi, poput točkica i prugica.

Pobijedite strah od boja

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Boje mogu igrati u vašu korist ako ih znate iskoristiti. Nemojte igrati na sigurno, već probajte odvažnije boje. Iako to možda zvuči nezamislivo, crvena haljina može izgledati odlično uz ružičaste štikle, a ljubičasto odijelo savršeno se slaže s narančastom košuljom.

Zamijenite sako chic jaknom

Priuštite si fora jaknu poput satenske bomberice, kožne jakne ili parke, koje podjednako dobro mogu proći u casual i elegantnijim varijantama.

Usavršite poslovni stajling

Jedan od najvećih modnih favorita ove sezone su klasična retro odijela koja su se iz ureda preselila na špicu. Zasigurno u ormaru imate elegantno sivo odijelo, a ako ne, potražite u trgovinama ono s kariranim uzorkom koje je samo po sebi dovoljno i bez modnih dodataka. Dovoljno je uskladiti stajling sa štiklama, satom i crnom dolčevitom i spremni ste za ured, ručak i večernje piće u gradu u istom danu.

Pronađite odgovarajući grudnjak

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Odgovarajući grudnjak može učiniti ozbiljnu razliku u vašem stajlingu. Velik broj žena nosi pogrešan grudnjak, a da toga nisu ni svjesne. Potražite pomoć prodavačice i odaberite model koji vas neće žuljati i stezati, kako se ispod odjeće ne bi nazirao višak kože koji strši iz pretijesnog grudnjaka.

Dodajte element iznenađenja

Pokušajte traperice začiniti šljokičastim čizmama, svečanu haljinu kožnom jaknom ili damski kompletić od tvida visokim crvenim čizmama. Ne mora sve na vama uvijek biti očekivano i već viđeno.

Uložite u kvalitetne modne dodatke

Ne može si svatko priuštiti to da u ormaru ima odjeću isključivo od najfinije svile i kašmira, no ono što možete napraviti je da je kupujete na velikim sezonskim sniženjima, a posebnu pozornost obratite na kvalitetne modne dodatke, poput kožnih cipela i torbi koje će vam trajati godinama.

Skinny traperice iziskuju komotnije komade

Nikada nemojte kombinirati skinny traperice s pripijenim majicama jer one iziskuju ugodnije komade odjeće, poput predimenzioniranih vesti ili opuštenijih dugačkih košulja, koje možete stilizirati uz pomoć tankog remena oko struka.

Modni stilovi - undefined

Foto: Fashion Magazine: Modni stilovi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije