Najbolji dizajner svih vremena otkrio: Ovih pet stvari svaka žena mora da ima u ormaru

0
Radiosarajevo.ba
Najbolji dizajner svih vremena otkrio: Ovih pet stvari svaka žena mora da ima u ormaru
Foto: Elle.hr / Angelina Jolie

Tomi Hilfiger juče je proslavio 72. rođendan. Jedan od najpopularnijih američkih dizajnera rođen je 24. marta 1951. godine u Elmiri, gradu u državi Njujork.

Leto 1969. godine proveo je radeći u butiku na Kejp Kodu i ubrzo poslije toga odlučio je da svu svoju ušteđevinu potroši na otvaranje svoje radnje pod nazivom People's Place.

San o pokretanju sopstvenog brenda i dizajniranju muške kolekcije ostvario mu se sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća, kada je uz finansijsku pomoć biznismena Moana Murjanija osnovao Tommy Hilfiger Corporation.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Britansko modno veče 2021. godine dodijelilo mu je prestižno priznanje za izvanredno dostignuće u svijetu mode.

"Zaista sam počašćen ovim priznanjem. Mnogo mi znači to što sam se pridružio dugačkoj listi nevjerovatnih modnih ikona koje su ga takođe dobile i što me prepoznala ovako važna organizacija u industriji. Izvanredno dostignuće za mene znači upotrebiti modu za pozitivne promjene. To je moja misija od samog početka i želim da me tako pamte, kao nekoga ko je brinuo o drugima i pokušao da poboljša svijet."

"Moda je ultimativno sredstvo kreativnog samoizražavanja i način da pokažete svijetu ko ste vi zapravo. Moda nema veze s nekim trendom ili odjevnim komadom, nego s identitetom. Želim da se svi osjećaju samopouzdano u tome što nose i zato volim dizajn koji će pomoći ljudima da izraze svoju individualnost na autentičan način, kazao je Hilfiger za Vogue.

Farmerke
Foto: Pixabay : Farmerke

U istom intervjuu otkrio je i koji su to modni komadi koje bi svaka žena morala da ima u ormaru, piše Blic.rs.

"Vjerujem u udobne, sofisticirane i svestrane klasike u kojima možete biti od jutra do mraka, ići od kancelarije do restorana. Nakon više od 40 godina u modnoj industriji shvatio sam da klasičan stil odijevanja ima kvalitet koji novi trendovi nikad ne mogu da nadmaše", objasnio je dizajner i naveo pet komada za svaki ženski ormar:

Počinje sezona dopaminskog oblačenja: Evo koje boje trebate nositi da se osjećate fantastično

Počinje sezona dopaminskog oblačenja: Evo koje boje trebate nositi da se osjećate fantastično

  • Klasična bijela košulja
  • Dobre farmerke
  • Kaput
  • Blejzer
  • Sat ili nakit

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije