Muškarci, oprez: 10 znakova da je žena nesretna u braku

0
Radiosarajevo.ba
Muškarci, oprez: 10 znakova da je žena nesretna u braku
Foto: Pexel / Ilustracija

Brak je odnos koji se temelji na odanosti, kompromisu i iskrenosti, iako su žene prije bile zadužene samo za dom i djecu, danas se ta situacija mnogo promijenila.

Žene su danas otvorenog uma i uživaju u ravnopravnosti u svakom segmentu života. Naprotiv davnim vremenima kada su morale da trpe mnogo toga, danas su žene spremne da izađu iz braka ako osjete nepoštovanje i manjak ljubavi.

U nastavku čitajte koji su najznačajniji znakovi nesretno udate žene.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Tri loše navike koje nas čine nesretnima: Ovo je tajna sreće

Tri loše navike koje nas čine nesretnima: Ovo je tajna sreće

Manjak komunikacije sa suprugom

Svima je poznata činjenica da žene vole pričati, a ako žena ne komunicira to znači da nešto nije uredu. Jednostavno, postoji nešto što je muči i to je ujedno glavni znak da nešto nije uredu.

Lako se ljuti

https://radiosarajevo.ba/magazin/zivot-i-stil/koliko-trebati-cekati-za-spolni-odnos-sa-novim-partnerom/482631

Kada žene nisu ispunjene i sretne vrlo lako dolazi do bijesa čak iako je u pitanju najmanja sitnica. Ukoliko se žene brzo naljute na vas to može biti jedan znak nesretne žene.

Uvijek je umorna

Nedavna studija je otkrila da žene u nesretnim brakovima imaju viši nivo kortizola, a hronični umor je samo jedan od simptoma.

Odbija intimne odnose

Žene koje su nesretne u svom braku imaju tendenciju da odbijaju svoje supružnike u krevetu, a često odbijaju i svaki drugi fizički dodir.

Tajne

Kada se žena ponaša tajanstveno i ne dijeli svoja dešavanja u životu postoji velika mogućnost da nešto nije uredu u braku.

Gubitak povjerenja

Kada žena nema povjerenje i sve sitnice koje radite su pod lupom. Ona konstantno provjerava telefon i uhodi svog partnera.

Kada primijetite ove stvari, neophodno je da porazgovarate sa suprugom i da pokušate spasiti svoj brak.

Ilustracija
Foto: Pexels: Ilustracija

Nezainteresovanost

Kada žena ne obraća pažnju na svog supruga i nezainteresovana je za dešavanja u njegovom životu, očigledno je da je nesretna u tom braku.

Sebičnost

Žena koja je nesretna u braku prvo postaje sebična. Svoje vrijeme posvećuje isključivo sebi i sama raspolaže svojim novcem i emocijama.

Promjena izgleda

Vidne promjene u izgledu jedan su od najvećih znakova da je ona postepeno krenula dalje i da je spremna da se kreće u životu bez svog parnera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije