Modni svijet iznenađen: Gucci najavio saradnju s Balenciagom

0
Radiosarajevo.ba
Modni svijet iznenađen: Gucci najavio saradnju s Balenciagom
Foto: Gucci / Predstavljena jesenska kolekcija

Modni svijet iznenadila je vijest o saradnji dva poznata brenda, Gucci i Balenciage. Kreativni direktor Alessandro Michele priredio je zabavu povodom 100 godina brenda i tom prilikom najavio zanimljivu saradnju.

U proslavi stote godišnjice brenda, Michele je vratio najveće modne hitove, od konjičke opreme do seksualnosti Toma Forda. Na odijelima se ističe neobičan motiv, logomanija u znaku Guccija i Balenciage. Saradnja je posebna stilska poslastica za ljubitelje potpisa na odjeći, a povodom 100 godina italijanskog brenda, piše Independent.

Večernja inspiracija stiže iz zlatnog doba Hollywooda te svijeta zlatnog plisea i čipke. Čizme predviđenje za jahanje pojavljuju se kao dio jesenske kolekcije, kao efektni detalji uz eterične kreacije tamnih boja.

gucci_moda_5.jpg - undefined

Perje je jedno od elemenata ove raskošne kolekcije, krasi suknje, ali i lepršave jakne. Kragne su također fine, male i velike, a nastavljaju se na haljine koje na nježan način ističu siluetu.

Modni disko u Gucci režiji otkriva glitter teksture uz raskošnu igru na ramenima, rukavima i džepovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije