Modni stručnjaci tvrde: Vrijeme grudi 'u izlogu' je stvar prošlosti

Radiosarajevo.ba
Modni stručnjaci tvrde: Vrijeme grudi 'u izlogu' je stvar prošlosti
Instagram / Emily Ratajkowski
Ono što se već dugo vremena događa u svijetu mode sada je i potvrđeno od najvažnijeg modnog časopisa Voguea, koji je u svom novom izdanju jasno iznio stav kako je vrijeme dekoltea prošlo.

U članku naslova Desperetly Seeking Cleavage, stručnjaci Voguea tvrde sljedeće: “Odbacivanje spolnih stereotipa je stavljeno u oštar fokus, a dani kada su žene bile samo slatkiš za oči i kada je njihova seksualnost bila tako napadno prikazana umjesto da bude suptilno dozirana, su za nama.

To nikako ne znači kako niti jedna žena više neće nositi odjeću s dekolteom, ali je u modnoj industriji kao i u medijima primjetan određeni pomak prema nekim drugim tipovima isticanja ženskog tijela, poput leđa i nogu.

Dokaz kako su stvari polagano izmakle kontroli su društvene mreže, gdje korisnici na fotografije zvijezde s istaknutim dekolteima u 90% slučajeva komentiraju upravo grudi, ignorirajući bilo kakvu drugu karakteristiku osobe koja ih “nosi” te ju tako svode na vrlo primitivnu objektivizaciju.

Ipak, svi oni koji i dalje vole baciti oko na obline neće ostati potpuno zakinuti, a tranzicijsko razdoblje prilagodbe bi mogli olakšati novi trendovi poput majica i haljina sa istaknutim side-boobom ili grudnjaka koji podržavaju prirodan izgled istih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije