Metoda od pet minuta: Kako da smanjite vidljivost celulita za tri sedmice

Radiosarajevo.ba
Metoda od pet minuta: Kako da smanjite vidljivost celulita za tri sedmice
Foto: Twitter / Ilustracija / Dijeta

Želite li ovih blagdana zablistati u malo kraćoj suknji ili užim hlačama bez straha da će vam se nazirati neželjena narandžina kora, ova tehnika doći će kao spas u zadnji čas.

Suho četkanje kože možete pronaći u ponudi mnogih wellnessa i kozmetičkih salona kao vrstu anticelulitne masaže koja uz to vašu kožu čini blistavom i sjajnom, ali lako je možete izvoditi i kod kuće.

Uz kozmetičke, ova tehnika kojom se stoljećima koriste u Rusiji, Turskoj i Skandinaviji, ima i mnogobrojne zdravstvene dobrobiti, od jačanja imunološkog sistema do detoksikacije organizma.

Za suho četkanje kože potrebna vam je samo četka od prirodnih vlakana i oko pet do maksimalno 10 minuta dnevno kako biste već nakon nekoliko dana vidjeli prve rezultate.

Četkanjem kože:

1. Uklanjamo odumrle stanice.

2. Stimuliramo brži rast novih, osobito vezivnih stanica koje su odgovorne za čvrstoću i elastičnost naše kože.

Poticanjem cirkulacije te masažom razbijamo i masne naslage ispod kože, čime smanjujemo vidljivost celulita.

Za potpuno izbacivanje toksina iz našeg tijela i smanjenje celulita svakodnevno morate četkati kožu najmanje tri sedmice. Suho četkanje kože najbolje je provoditi netom prije tuširanja, a za još bolje rezultate nakon tretmana tuširajte se naizmjence toplom i hladnom vodom.

Četkom od prirodnih vlakana četkajte kožu dugačkim, ravnim pokretima počevši od nogu, od stopala prema gore, zatim ruku, od šaka prema ramenima. Leđa četkajte odozgo prema dolje i trbuh odozdo prema gore.

Takvo će četkanje usmjeriti limfu prema srcu, stoga nikako ne četkajte u suprotnom smjeru jer usmjerava limfu od srca, što može uzrokovati dodatno opterećenje vena i limfnih čvorova. Možete četkati i lice, ali koristite manju i nježniju četku, piše Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije