Melanie Gaydos, model koji ruši stereotipe: Njena životna priča je bolna

1
Radiosarajevo.ba
Melanie Gaydos, model koji ruši stereotipe: Njena životna priča je bolna
Instagram / Melanie Gaydos

Melanie Gaydos, žena koja ruši stereotipe, njena životna priča nikog ne ostavlja ravnodušnim. 

Melanie je jedna od onih manekenki koju modni svijet slavi zbog razbijanja ideja konvencionalne ljepote. Ova mlada manekenka pati od rijetkog genetskog poremećaja zvanog ektodermalna displazija, koji je spriječio razvoj njenih zuba, pora, noktiju, hrskavice i kostiju. Gaydos takođe ima alopeciju.

Kao dijete Gaydos je zbog svog drugačijeg izgleda često bila žrtva nasilja i podsmijeha. Imala je više od 40 operacija kako bi hirurzi "popravili" njeno lice, pišu strani mediji.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Ipak, danas je sve drugačije. Melanie se osjeća dobro u svojoj koži, prihvatila je sebe onakvu kakva jeste i više nema želju da odlazi "pod nož" i mijenja bilo šta na sebi.

Prije nije mogla da podnese kada je neko fotografiše, ali kada je studirala umjetnost, njen tadašnji dečko je nagovorio da pošalje svoje slike na adrese nekih profesionalnih fotografa, piše Independent.

Dogodilo se to da su pojedini bili potpuno oduševljeni njenim jedinstvenim izgledom. Danas je Melanie jedan od najplaćenijih modela i glumica. Pojavila se čak i u spotu svjetski poznatog benda Rammstein. Ova djevojka uživa veliku popularnost i na društvenim mrežama i na malim ekranima.

Njena životna priča je poruka svima da se bore u životu i nikad ne odustaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije