! / Pierluigi Collina, sudac kojeg ćemo pamtiti: Kako je ostao bez kose u samo 10 dana?

25. 07. 2021. u 12:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 135

Pierluigi Collina važio je za suca s velikim autoritetom među fudbalerima. Iako je karijeru završio prije 15 godina, vjerovatno je i danas najslaviji sudac koji se ikada pojavio na fudbalskim travnjacima.

Prepoznatljiv po ćelavici, agresivnom stavu i pogledu, Collina je od početka do kraja karijere bio u centru pažnje brojnih utakmica.

Sudio je sve moguće velike utakmice - od finala Lige prvaka, preko finala Mundijala, do finala Olimpijskih igara.

Ovih dana internetom kruže highlightsi nekih od njegovih najzanimljivijih trenutaka, uz detalje iz života.

Tako smo se mogli prisjetiti i informacije kako i zašto je Italijan ostao bez kose u svega 10 dana.

Dok je imao 24 godine, Collina je dijagnosticiran agresivni oblik alopecije (iznenadni gubitak kose ili dlaka op. a.). Tako je veoma rano ostao bez kose, a nakon toga Italijanski savez ga je suspendovao smatravši da će njegova bolest loše uticati na imidž Saveza u svijetu.

Collinina karijera mogla je završiti prije nego što je i počela, ali srećom vraćen je na listu sudija i ostalo je historija.

Na kraju ćemo samo dodati da se legendarni sudac oprostio u ljeto 2005. godine, a posljednji meč mu je bio Everton - Villarreal (kvalifikacije za Ligu prvaka).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA