Marame su opet u trendu: Vašem stilu dat će poseban "tač"

Radiosarajevo.ba
Marame su opet u trendu: Vašem stilu dat će poseban "tač"
FOTO: Pixabay / U modi opet cvjetni uzorak marama

Osim što sad sjajno može funkcionirati kao štit od znatiželjnih pogleda koji će u kosi tražiti izrast i sijede vlasi, marama od finih materijala atraktivnog uzorka pružit će i poseban "tač" vašem stilu.

Pavokutni komadi lagane šarene svile i pamuka u pravilu imaju samo dekorativnu ulogu u odjevnoj kombinaciji, piše Gloria.hr. 

No taj bezvremenski modni detalj u vrijeme pandemije dobio je i praktičnu namjenu: marama vezana na glavi skriva izrast na kosi te skreće pozornost s frizure napravljene u kućnoj radinosti.

U modi opet cvjetni uzorak marama  - undefined

FOTO: Pixabay: U modi opet cvjetni uzorak marama

Profinjeni komad tkanine vezan ispod brade ili na zatiljku zaštitni je znak mnogih dama “iz visokog društva” i filmskih zvijezda, kao što su britanska kraljica Elizabeta II. i glumačka diva Brigitte Bardot.

Pored nekadašnjih hollywoodskih diva istančana stila kakva je i Elizabeth Taylor, u novije vrijeme s maramom na glavi mogli smo vidjeti prvu damu SAD-a Melaniju Tramp, pjevačicu Rihannu, model Caru Delevingne, glumice Evu Mendes i Monicu Belluccci. I svima im dobro stoji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije