Mali radovi, velike promjene: Sve ćete zadiviti ovim trikovima u vašem domu

Radiosarajevo.ba
Mali radovi, velike promjene: Sve ćete zadiviti ovim trikovima u vašem domu
Naš životni prostor je mjesto na kojem provodimo najviše vremena, stoga je monotonost takvog prostora izuzetno tegobna jer može utjecati na našu depresivnost.

Ipak, uz samo nekoliko jednostavnih trikova, bez velikih promjena, možete osvježiti svoj dom, tako što ćete mu dati dašak sebe i svog ukusa kroz naredne korake, prenosi Men's Health.

Ove promjene trebale bi osvojiti svakoga ko dođe u vaš dom, a svakako će vama donijeti prijatniji boravak u vašim kućama.

Rasvjeta
Pravilna rasvjeta učinit će vaš dom privlačnijim. Maxwell Ryan kaže kako u svakoj sobi treba imati tri izvora svjetla, ali da to ne uključuje stropne svjetiljke. Na primjer, u spavaćoj sobi možete staviti dvije svjetiljke na noćne ormariće, po jednu sa svake strane kreveta i jednu na komodu. Svjetiljka od 60 W nije preslaba za čitanje knjige, ali ni prejaka za boravak u sobi. Ukoliko se odlučite za LED sijalice, birajte one koje isijavaju toplu, žućkastu svjetlost. Izbjegavajte hladne, bijele verzije.

Boja
S bojom je lako pretjerati kada želite istaknuti prostor. Ključ je u pronalasku ravnoteže. Ryan predlaže da omjer boja u prostoru bude 80:20 – 80 posto neutralnih i 20 posto živih. Neutralni kauč s nekoliko šarenih jastuka odlična je kombinacija. Odlučite li se za bijele zidove u svom domu, razmislite o detaljima u boji, kao što su jastuci, zavjese, lampe, slike i slično.

Tekstura
Različita tekstura važna je u vašem domu kako bi ga učinila privlačnijim, toplijim i mirnijim, a postići ćete je razbacanim jastučićima, zidnim zavjesama ili tepihom. Tako ćete dobiti drugu dimenziju u vašem prostoru. Uz to što su dobra investicija, ti dodaci učinit će vaš životni prostor vašim domom.

Život
“Kada želite završiti uređenje sobe, dodajte još biljku ili nešto živo”, kaže Ryan. Ona će dati osjećaj topline u vašem domu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije