Moda / Make-up i beauty trendovi koje trebate zaboraviti u 2018. godini

12. 12. 2017. u 08:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Trendovi dolaze i odlaze, a za neke je bolje da odlaze. Ovoga puta ne mislimo na one modne, nego beauty trendove koje biste svakako trebali izbaciti iz glave, jer ne izgledaju dobro kao što to možda mislite.

1. Prenapadni smokey eyes

Ni sa čim ne treba pretjerivati pa tako ni s make-upom, posebno kada je u pitanju šminkanje očiju. Prenaglašeni smokey eyes dat će vam neuredni izgled te učiniti da vaše lice izgleda neprirodno i agresivno.

2. Previše iscrtane usne

Ponovno, pretjerivanje... Pune usne su vrlo poželjne među pripadnicama ljepšeg spola, zbog čega mnoge nanose olovku za usne i izvan prirodne linije usana, no pretjerivanjem nećete postići ništa dobro, osim što ćete izgledati kao klaun.

3. Predugačke trepavice

Sve bismo voljele imati guste, dugačke i tamne trepavice, a ako nam ih priroda nije podarila, onda često posežemo za umjetnim. No budite umjerene i u tome, jer predugačkim trepavicama radite kontraefekt.

4. Pretanke ili predebele obrve

Prirodni izgled jest ono što većina ljudi smatra atraktivnim. To ne znači da ne smijete oblikovati svoje obrve, no ne pretjerujte niti s tim - bilo da se radi o tankim ili debelim obrvama. Kada ih uređujete, neka to bude što bliže njihovom prirodnom obliku kako ne biste izazivali podsmijehe.

5. Solarij

Ako bi još nešto većina žena htjela to je suncem okupani ten tokom cijele godine kada smo si momentalno ljepše. No takav ten nikada nećete dobiti odlascima u solarij s kojim ne samo da lako možete pretjerati, nego možete i naštetiti svojem zdravlju. A ako već morate u solarij, onda barem pazite da ne izgledate "reš pečeno".

6. Vamp šminka

Dok ovakva šminka možda izgleda dobro na pisti ili u modnim časopisima, u stvarnom životu izgleda jeftino i vulgarno, piše Index. Osim toga, zbog takve ćete šminke izgledati starije, agresivnije i grublje pa nema potrebe da je stavljate na svoje lice.

NEMA KOMENTARA