Majka petogodišnje djevojčice pokrenula raspravu: I dalje je doji jer je ljubomorna na svoju sestru

1
Radiosarajevo.ba
Majka petogodišnje djevojčice pokrenula raspravu: I dalje je doji jer je ljubomorna na svoju sestru
Foto: Pexels / Dojenje

Dok su joj neki korisnici savjetovali da prestane jer je djevojčica prestara za to, drugi su priznali da su svoju djecu dojili i u tinejdžerskim godinama.

Jedna mama je potaknula raspravu nakon što je otkrila da još uvijek doji svoju petogodišnju kćer kao "nagradu" kad ona učini nešto dobro. Objasnila je kako njena kćeka postaje ljubomorna na svoju malu sestru zbog dojenja i smatra da je pošteno da i ona to dobije, piše Mirror.

Osjećajući se krivom, mama ju je povremeno počela dojiti, ali samo kad je učinila nešto da to i zaradi.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

"Je li loše ako i dalje povremeno dojim svoju petogodišnju kćer? Dojim njenu mlađu sestru, ali ona i dalje želi jesti i dopustit ću joj to neke večeri prije spavanja ili kao nagradu jer je učinila nešto dobro", napisala je žena na forumu Quora.

Dok su joj neki korisnici savjetovali da prestane jer je djevojčica prestara za to, drugi su priznali da su svoju djecu dojili i u tinejdžerskim godinama. Jedna korisnica je napisala: "Apsolutno ništa loše u tome. Moja sedmogodišnja kćer i dalje doji, uglavnom radi utjehe. To ima vrlo umirujući učinak na mamu i dijete. To je odličan način da ih umirim kad su uznemirena. Također, to čini vezu između mame i djeteta jačom. Osim toga, zaista je nevjerojatan osjećaj."

Druga korisnica je upitala: "U kojoj dobi planirate prestati?", a treća korisnica je dodala: "Nastavila bih koliko god ona želi. Ovo je nešto što samo vi možete pružiti svom djetetu. Potreba koju samo vi možete pružiti. Cijenite ovo dragocjeno vrijeme sa svojim djetetom." Još jedan korisnica je kazala: "To je lična stvar, nagradila bih je nečim drugim. Učinite nešto posebno s njom dok tata čuva malu sestru." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije