Magija za tijesne cipele: Uz pomoć malo vode i dvije kese do komotne obuće

Radiosarajevo.ba
Magija za tijesne cipele: Uz pomoć malo vode i dvije kese do komotne obuće
Pixabay / Ilustracija
Svako od nas se barem jednom u životu susreo sa problemom tijesne obuće, posebno kada je tek kupimo i kada nam još uvijek trebamo da je "razgazimo".

No, za svaki problem postoji i nekoliko rješenja, a mi vam u nastavku donosimo jedno od najjednostavnijih. Kada se susretnete sa problemom tijesne obuće, posebno one od prirodnih materijala kao što je koža, sve što je potrebno jeste da pripremite dvije plastične kese sa zatvaračem, malo vode i cipele.

U kese sa zatvaračem sipate vodu, toliko da napunite jednu četvrtinu svake kese. Nakon toga kese stavite u obuću, te potom sve zajedno stavite u frižider. Kad se voda već zaledila, izvadite obuću iz zamrzivača, ostavite 20-ak minuta da se led otopi, a zatim izvadite kese iz obuće i osušite ju fenom, savjetuju sa portala Prirodajelijek.com.

Ovaj trik je odličan za kožnu obuću, a primjenjiv je i na vještačkoj koži, ali zapamtite da ona ima tendenciju vraćanja, tako da ćete proces vjerovatno morati da ponovite poslije određenog vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije