Ljetni problemi: Ovih 5 modnih pogrešaka radimo gotovo uvijek

Radiosarajevo.ba
Ljetni problemi: Ovih 5 modnih pogrešaka radimo gotovo uvijek
Foto: Pinterest / Ilustracija

Za „stilsko ljeto“ se pravi modni stručnjaci drže malih modnih pravila koje smo mi – uglavnom nesvjesno – sigurno već više puta prekršile.

Ovo je pet najvažnijih

1. Biranje pogrešnih materijala

Odjeću od sintetičkih materijala imamo sve mi (više ili manje) kod kuće. Budimo iskrene: što se tiče cijene, komadi odjeće od poliestera, poliamida ili poliakrila znatno su povoljniji. Međutim, ljeti koža slabije diše ispod tih materijala i znatno se više znojimo. Ljetna odjeća mora biti lagana i prozračna. Pamuk, svila, lan i šifon su nam stoga najbolji prijatelji u ljetnim danima.

2. Nošenje pogrešnog donjeg rublja

Kao što smo već napisale, ljeti moramo biti prozračno odjevene. Razlog više da nosimo odgovarajuće donje rublje. Na primjer, zbog preuskih gaćica ili grudnjaka mogu nastati ružne udubine koje su vidljive kroz odjeću. Boja je također odlučujuća: ako se donje rublje vidi kroz laganu ljetnu odjeću, cijeli izgled djeluje nekako jeftino. Stoga crno donje rublje nije baš dobrodošli ljeti.

3. Čudnovate kombinacije boja

Konačno je ljeto i sada možemo kombinirati više boja. Bye, bye dosadna zimska odjeća – pozdrav, šarena ljetna! Međutim, prije nego pretjeramo sa žarkim bojama, treba misliti na neka pravila. Općenito vrijedi: nemoj kombinirati više od tri različite boje. Još jedan sjajan trik je da se držiš iste obitelji boja. Na primjer, ako ćeš pomiješati tamnoplavu s tirkiznom i svijetloplavom, izgled će biti vrlo harmoničan. Uostalom: bijelo je ljeti uvijek poželjan partner u svim kombinacijama – za sve šarene ljetne boje. 

4. Previše accessoiresa

Ljeti stalno nosimo sunčane naočale – to je jasno. I onda još šešir i malo nakita. I da, torbicu za mobitel i novčanik. I to već izgleda kao da smo orobile cijeli štand sa suvenirima. Kako ne bismo djelovale prenatrpano, treba stati na kočnicu te dobro razmisliti koji accessoires doista trebamo. Manje je više!

5. Nošenje pogrešnog broja

Zadnji tren si naletjela na rasprodaju i kupila si preuske komade odjeće (misleći kako ćeš smršavjeti do sljedećeg ljeta). Sada se ti komadi s rasprodaje nalaze u nekom zakutku ormara. Zato uvijek moraš procijeniti što kupuješ – naime, ako ti odjeća dobro stoji, svaki look izgleda sjajno, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije