Kuhar otkrio klasičnu grešku koju pravimo sa čajem: "Vrijeme je da prestanemo vjerovati u mitove"
/ Komentari (2)
Povratak na članakNAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.
Ma hajde za neke čajeve možda i vrijedi tih 80 stepeni. Ispada da niko dosad nije dobivao nikakvu korist od čaja. Šta na primjer sa šipkom onako svježim kojege je nana znala kuhati na šporetu sigurno 15 minuta. I tako mora ili se ostaviti 2-3 sata u vodi prije zalijevanja ključalom vodom. Sad taj izmišlja toplu vodu, a čaj otkriven u drevnoj Aziji kada je kineskom caru/mudracu voda u loncu ključala ispred kuće, a vjetar nanio lišće/trave sa okolnog grmlja. Zamirisalo...Taj bi da ispadne da nešto radi i zna na polju nutricionizma. A iz šupljeg u prazno kao većina, samo kako do para i za pare.
*kojeg je nana.. U mene mi nana ahaahaha Bježi ba pun mi k nutricionista a narod nikad bolesniji nije bio.