Kosa izgleda kao da je masna čak i nakon pranja: Postoji razlog, evo gdje griješite

0
Radiosarajevo.ba
Kosa izgleda kao da je masna čak i nakon pranja: Postoji razlog, evo gdje griješite
Foto: Thinkstock / Masna kosa

Za mnoge ljude, kosa koja izgleda masno i prljava čak i nakon pranja može biti frustrirajući problem. Međutim, postoji jedan razlog koji može uzrokovati ovaj problem, a koji se može riješiti pravilnim postupcima tokom pranja kose.

Razlog zašto se kosa može osjećati masnom čak i nakon pranja jest u prekomjernom nakupljanju proizvoda za njegu kose i nepravilnom ispiranju kose tokom pranja.

Ako se proizvodi za njegu kose ne isperu temeljno, mogu se nakupiti na tjemenu i kosi, što može dovesti do osjećaja masnoće i prljavštine, čak i nakon pranja.

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća u Sarajevu, stvorene gužve na ovoj dionici

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća u Sarajevu, stvorene gužve na ovoj dionici

Međutim, kako piše Marie Claire, prije nego preispitate sebe i svoje znanje o tome kako oprati kosu, imajte na umu da ako ste koristili više proizvoda nego inače, ako ste se prebacili na gušće proizvode za njegu kose ili ako ste se znojili više nego inače, možda ćete morati promijeniti svoju rutinu pranja kose i čak dopuniti svoju kolekciju proizvoda za njegu kose.

Za brzi način rješavanja ovog problema, stručnjaci za njegu kose preporučuju još jednu rundu pranja kose koja se sastoji od "dvije runde šampona s malo ili nimalo regeneratora na korijenu".

Kako biste maksimalno iskoristili svoj režim čišćenja, počnite s pokretima masaže na vrhu vlasišta, a zatim se pomaknite oko krajeva linije kose, završavajući pri dnu glave. Čvrsto pritisnite, čineći kružne pokrete pokušavajući stvoriti - pjenu od šampona. Također sve ponovite s malo ili nimalo regeneratora na korijenu."

Kako da napravite najhrskaviju ribu: Umjesto brašna koristite ovaj sastojak, neće upiti ni kap ulja

Kako da napravite najhrskaviju ribu: Umjesto brašna koristite ovaj sastojak, neće upiti ni kap ulja

Doista, dobro je pravilo koje treba zapamtiti da je šampon najbolje koristiti na korijenu, dok je regenerator najbolje koristiti uz donji dio i vrhove.

Ako vam je kosa stalno masna nakon što ste je oprali ili ako je masnoća nešto s čime se često borite, trebali biste razmisliti o ponovnom odabiru proizvoda, piše Večernji.hr.

Ako vam je kosa masna nakon višestrukog pranja, preporučuju se šamponi bez silikona i bez sulfata.

Masna kosa
Foto: Pexels: Masna kosa

Također biste trebali razmisliti o tome da šamponi za pročišćavanje postanu redovni dio vaše rutine kako biste se mogli boriti protiv nakupljanja, znoja i viška masnoće prije nego što vam oteža kosu ili izazove perut.

A ako već imate problema s nadraženim vlasištem kao posljedicom viška masnoće, potražite visokokvalitetni tretman za vlasište i dogovorite pregled kod svog dermatologa ili trihologa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije