Koliko su savjeti o seksu napisani u 19. i 20. stoljeću primjenjivi danas?

Radiosarajevo.ba
Koliko su savjeti o seksu napisani u 19. i 20. stoljeću primjenjivi danas?
Koliko su savjeti o seksu napisani u 19. i 20. stoljeću primjenjivi na seks kakvog znamo danas odlučila je ispitati novinarka Natalie Wall za Redbookmag.

Donosimo koje je savjete isprobala i kakva su joj iskustva.

1. Muškarci moraju biti dominantni u krevetu

"Malo je stvari na svijetu koje mogu uvrijediti muškarca kao žena koja ga usmjerava u seksu. Priroda zahtijeva da muškarac bude dominantan u krevetu." Thomas D. Horton, What Men Don't Like About Women (1945)

Nakon što je pustila svog muškarca da vodi igru, napisala je: "Ovaj je savjet dobar... za početak. Svidjelo mi se što je on bio "glavni" u krevetu, no ne bih htjela ovakav scenarij baš svaki put." 

2. Kupite najskuplje donje rublje koje si možete priuštiti i neka bude rozo i čipkasto

"Svaka žena mora nositi najskuplje donje rublje koje si može priuštiti, a ono bi trebalo biti roze boje i imati čipku i volančiće. To pridodaje atraktivnosti donjeg rublja i sviđa se prosječnom muškarcu." William Josephus Robinson, Woman, Her Sex and Love Life (1927)

Natalie nije bila oduševljena: "Zbog ovog savjeta sam se dobro nasmijala, jer su ovakve stvari potpuno subjektivne. A moj dečko mrzi volančiće i rozu boju. Naime, on misli da to izgleda kao 'bakine gaće', i slažem se s njim. Iako, poprilično su udobne."

3. Nemojte koristiti lubrikant

"Lubrikant nije prirodan proizvod namijenjen za primjenu na intimne dijelove tijela. Stoga njegovo nanošenje nije mudro, sanitarno i u biti je prljavo." H.W. Long, Sane Sex Life and Sane Sex Living (1919)

"Ovo je apsolutno smiješno. Koristim lubrikant cijelo vrijeme. Iako sam pokušala bez njega, usred seksa sam odustala i upotrijebila ga. Definitivno najgori savjet za mene", komentirala je novinarka. 

5. Nikad nemojte dopustiti da vas vidi golu

"Mudroj ženi bit će cilj ne dopustiti njezinom mužu da je vidi golu, niti dopustiti njemu da pokazuje svoje golo tijelo njoj." Ruth Smythers, Sex Tips For Husbands and Wives (1894)

Novinarki je ovo bilo poprilično loše iskustvo: "Ovo stvara samo smetnju. Isključili smo svjetla, ali bio je pun mjesec pa smo ipak vidjeti jedan drugog. Sakrivanje tijela tijekom seksa je zaista smiješan savjet. Vidjeti golo tijelo vašeg partnera je dio intimnosti."

4. Ne čitajte knjige o seksu

"Ne samo da su novele o seksu lažne i nimalo realistične, već sami opisi scena seksa i romantičnih epizoda imaju odjek u ženskom fizičkom sustavu i tendenciju stvoriti abnormalno uzbuđenje njezinih reproduktivnih organa." Mary Wood-Allen, What A Young Woman Ought To Know (1899)

"Žene koje su pročitale knjigu "50 nijansi sive" zasigurno se ne bi složile s ovim savjetom. Osobno, preferiram gledati porniće prije seksa, pa sam za ovu svrhu preskočila taj dio. Nisam primijetila neku razliku u seksu, osim da mi je trebalo više vremena da se napalim nego inače. Sve u svemu, poticati ženu da ne konzumira ovakav sadržaj je bez veze!", zaključila je Natalie svoj eksperiment, prenosi Index.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije