Kažu, 9. januara ćete biti prevareni - zašto?

Radiosarajevo.ba
Kažu, 9. januara ćete biti prevareni - zašto?
Do ovog podatka došla je online dating stranica Gleeden, koja se inače specijalizirala za udane žene koje žele varati svoje muževe, a on tvrdi sljedeće: drugi ponedjeljak nakon Božića vrući je dan za prevaru partnera.

Ove godine taj specifičan datum je 9. januar, koji nam stiže za četiri dana. Spomenuta stranica broji više od 3,3 milijuna registriranih korisnika, a posebnu pažnju svake godine posvećuje njihovom ponašanju nakon Nove godine.

Što se tiče 2016. godine, tada je 11. januara bio datum kada se broj registracija na stranici povećao za vrtoglavih 320 posto, a taj se trend zadržao cijeli mjesec, koji se često smatra i najdepresivnijim.

Čak 71 posto korisnika je otkrilo kako planira biti aktivnije na stranici u januaru, a 52 posto njih povezalo je to sa željom za slobodom, nakon praznika.

A ako se pitate zašto januar, razloga je nekoliko. Prvi podrazumijeva činjenicu kako parovi tokom praznika više vremena provode zajedno i s porodicama, a tada i troše nešto više novaca jedni na druge pa imaju osjećaj kao da su zapeli u tom istom odnosu.

Za neke parove, praznici su i vrijeme svađa i napetosti, što kod nekih žena utječe na želju za bijegom od stvarnosti, koji podrazumijeva i prevaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije