Kako za tren odvojiti žumanjak od bjelanjka: Trik koji je oduševio korisnike TikToka

2
Radiosarajevo.ba
Kako za tren odvojiti žumanjak od bjelanjka: Trik koji je oduševio korisnike TikToka
Foto: TikTok / Odvajanje žzmanjka od bjelanjka

Kada je riječ o pečenju i kuhanju, jaja mogu biti jedan od najtežih sastojaka za korištenje. Ponekad vam može upasti ljuska, koju je onda teško izvaditi, a ponekad trebate odvojiti bjelanjke od žumanjaka i to se može činiti kao nemoguća misija. Srećom, postoji mnogo pametnih savjeta i trikova koje kuhari koriste kako bi si olakšali život.

No, pokazalo se da vam nije potrebna nikakva otmjena tehnika za odvajanje bjelanjaka od žumanjaka, budući da postoji jednostavan način da dovršite toliko omraženu uputu za recept, piše Mirror.

Jedan tiktoker podijelio je trik za odvajanje žumanjka koji je vidio na internetu, a koji ga je iznenadio, pa je to odlučio podijeliti s ostalima.

Masovna tučnjava kod SCC-a u Sarajevu: Bačen suzavac, policija na terenu

Masovna tučnjava kod SCC-a u Sarajevu: Bačen suzavac, policija na terenu

"Toliko dugo pečem kolače i odvajam bjelanjke, da bih tek sad saznao za ovu metodu s kojom ste s tim gotovi za svega nekoliko sekundi", rekao je u videu i zatim nastavio demonstrirati trik.

Naime, ono što je potrebno učiniti je protrljati prste preko oguljenog češnjaka i zatim samo stisnuti žumanjak i povući ga. Ne treba vam nikakav pribor niti bilo što drugo.

No, ovaj korisnik TikToka nije bio jedina osoba koja je ostala zadivljena, jer je video skupio preko 38 miliona pregleda i hiljada komentara oduševljenih gledatelja.

@that40yearguy

Talk about a game changer! 🤯🤯 #tips #tricks #hacks #todayilearned #hack #todayyearsold #todaywelearned #wow #that40yearguy #tipsandtricks #noway #eggchallenge #eggyolk

♬ Originalton - German Griffin☪️

"Pokušala sam ovo i stvarno djeluje. Nevjerojatno", napisala je jedna korisnica.

"Ovdje na Tik Toku stvarno svakodnevno naučim svašta", dodala je druga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije