Kako prekinuti sa svojim frizerom?

Radiosarajevo.ba
Kako prekinuti sa svojim frizerom?
Instagram / Ilustracija

Svi se mi nađemo u situaciji kada poželimo promijeniti frizera. Ali to nije lako jer su nam oni ljudi od povjerenja, posebno ako se i privatno znamo.

Ipak, trebate znati da je želja za promjenom sasvim u redu. Nezadovoljni kosom definitivno ne bi trebali biti.

Stoga, evo nekoliko savjeta.

Kad rezervišete idući tretman, spomenite što vam smeta, piše 24sata.hr.

„Budite što detaljniji“, ističe Jodyne Speyer, autorica knjige "Kako prekinuti s bilo kime, od najboljeg prijatelja do frizera".

„Možete, na primjer, reći da vam se čini da vam je kosa više narasla od prošloga puta ili da vam se je boja malo više žuta nego inače“, kaže ona.

Definišite rok do kojeg želite da se stvari poprave. Speyer ističe da svako od nas ima loš dan te da i frizer ili frizerka želi da izađete iz salona sretni. Dopustite im da riješe problem te prvo razmislite želite li 'prekinuti'.

Dakle, iduća posjeta salonu trebala bi napraviti pomak, odnosno ispravak kose, frizure i boje.

„Ako vam se nešto ne sviđa, recite to. A ako vam se sviđa, uvijek je to lijepo čuti“, komentirao je David Babaii, stilist kose slavnih dama kao što su Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman i Olivia Wilde.

Babaii savjetuje da je promjena frizera uistinu nužna ako vas on ostavlja da dugo čekate, ako ne radi frizuru kakvu želite, ako ignoriše vaše zahtjeve ili ako priča na mobitel i šalje poruke dok vas frizira.

Budite konkretni i jednostavni. Imamo tendenciju zapetljati se u priču kad "ostavljamo" ljude koje koristimo za razne usluge. Obično su tu jedan ili dva razloga radi kojih nismo zadovoljni uslugom. Držite se toga i začinite sve finoćom i pristojnošću. Ne petljajte stvari nekim drugim razlozima“, ističe Speyer.

Savjetuje da ako vaš frizer bude nervozan, ljut ili čak počne plakati, saslušajte ga i ne reagirajte na ljutnju još većom ljutnjom.

Nestanak bez da ste frizeru rekli što ne štima je 'ne', 'ne', 'ne'. Poenta je da ostavite vrata otvorena te da realno kažete kako stvari stoje“, dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije