Odlično / Kako povećati mali stan? Trikovi s kojima ćete "stvoriti" 10 novih kvadrata

09. 08. 2019. u 12:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Namještaj sa skrivenim prostorom za skladištenje, zidne police i veliko ogledalo samo su neki od trikova s kojima možete vizualno povećati mali stan.

1. Namještaj sa skrivenim prostorom za skladištenje
U malom stanu uvijek manjka dodatnog prostora za odlaganje važnih sitnica. Baš zato kupujte namještaj koji će vam osigurati taj dodatni prostor. Na raspolaganju su vam kreveti s ugrađenim ladicama za spremanje potrepština, ili pak povišeni krevet ispod kojeg možete staviti kofere sa stvarima koje trebate, ali ih trenutačno ne koristite.

Umjesto klasičnih stolica u kuhinji/blagavaonici stavite klupu koja ima prostor za odlaganje stvari, a umjesto stolića u dnevnoj sobi upotrijebite atraktivnu košaru s poklopcem. Najvažnije je da vam stan ne izgleda pretrpano jer će previše izloženih predmeta dodatno smanjiti već mali prostor.

2. Namještaj ispod kojeg možete sakriti stvari
Mali stan može izgledati veći ako se služite komadima namještaja ispod kojih možete sakriti određene stvari. Primjerice, uredite blagavaonicu stolicama bez naslona koje možete staviti ispod stola kada ih ne koristite. U obzir dolaze i stolice na rasklapanje koje možete odložiti u ormar ili neki skriveni kutak kad ih ne trebate.

3. Nabavite zidne police
Zidne police odličan su način da iskoristite prostor koji bi inače zjapio prazan. One se najčešće koriste za izlaganje određenih knjiga, uspomena i detalja, ali mogu poslužiti i kao dodatni prostor za skladištenje. Nabavite atraktivne kutije i u njih poslažite stvari koje ne želite da budu vidljive, ali koje ne možete baciti, kao što su punjači za mobitele, kablovi od računala i slično.

4. Birajte svjetlije boje
Manji stan izgledat će vizualno veće ako odaberete namještaj ili zidove u svijetlim bojama. S druge strane, tamni će dekor imati suprotan učinak.

5. Veliko ogledalo je zakon
Stan možete vizualno povećati i ako jedan zid doma prekrijte zrcalom ili nabavite predimenzionirano ogledalo te ga postavite u neki dio doma. Zbog refleksije zrcala učinit će vam se kao da imate dvostruko veći stan.

Mali stan bit će ugodniji za život i ako ga ispunite atraktivnim detaljima poput biljaka lončanica, ukrasnim jastucima različitih tekstura, tepihom od prirodnih materijala i u svijetlijim bojama te sličnim detaljima, piše Zadovoljna.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA