Kako napraviti kokice kao u kinu? Isprobajte ovaj trik
Ko može odoljeti friško pečenim, vrućim i dobro posoljenim kokicama?
Mi svakako ne možemo i zato ih često pečemo, stoga smo stalno u potrazi za dobrim savjetima za njihovu što bolju pripremu.
Volite li i vi peći kokice ili ste se možda odlučili prebaciti na malo prirodnije grickalice, dobro će vam doći savjet koji smo otkrili na odličnom Instagram profilu @bosniancook.
Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru
Prilikom pečenja kokica potrebno je koristiti i kuhinjski papir ili papirnatu salvetu. Zašto? Da bi se upio višak ulja. Nije navedeno uz video, ali autorica profila taj je detalj otkrila u odgovoru na jedan od brojnih komentara.
Dodatna prednost korištenja kuhinjskog papira u ovu svrhu je upijanje vodene pare koja se oslobađa prilikom pucanja zrnja kukuruza (možda niste znali, ali u svakom je zrnu skrivena kapljica vode koja se uslijed zagrijavanja pretvara u vodenu paru, što izaziva pucanje kokica), a svakom je ljubitelju hrskavih kokica ljuti neprijatelj jer izaziva neugodnu žilavost i smanjuje hrskavost.
Istom problemu možete doskočiti i tako što ćete kokice povremeno otklopiti da para ispari, a u tom će vam slučaju ova caka s papirom super doći jer će spriječiti ulje da vam isprska pola kuhinje.
[instagram]https://www.instagram.com/reel/C1WfxARNJOp/[/instagram]
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.