Kako izabrati savršen oblik kupaćeg kostima prema obliku vašeg tijela?

2
Radiosarajevo.ba
Kako izabrati savršen oblik kupaćeg kostima prema obliku vašeg tijela?
Pixabay / Ilustracija

S obzirom da modnih trendova ima više nego ikada, odabir kupaćeg kostima predstavlja pravi izazov za većinu.

Ono što je bitno jeste da se trendovi ne trebaju slijepo pratiti već treba izabrati onaj oblik koji vašem tijelu i građi najbolje pristaje i otkriva figuru, a skriva nesavršenosti koje svako od nas ima.

U nastavku pročitajte kako odabrati najidealniji kupaći kostim za svoju građu.

Za dame sa manjim grudima 

Osobama s manjim grudima predlaže se oblik kupaćeg kostima koji će dati potreban volumen na tom području. Poželjne su mašne, volani, ukrasni detalji i uzorci koji stvaraju vizuelno veće grudi.

Postavljeni gornji dijelovi kupaćih kostima također će stvoriti vizuelno bujniji dekolte.

Ono što se treba izbjegavati jesu gornji delovi kupaćih kostima u obliku trougla jer nisu najbolji izbor za povećanje volumena grudi.

Za dame sa izraženim stomakom

U prikrivanju trbuha idealnim odabirom pokazat će se kupaći kostimi i bikiniji visokog struka koji naglašavaju noge.

Pored toga, odabir jednodijelnih kupaćih kostima sa prorezima na strateškim mjestima stvorit će dojam nevjerovatnih oblina.

Odlučite li se za model kupaćeg kostima s dodatkom remena, njime ćete naglasiti struk i obline te poboljšati izgled cjelokupne figure.

Za dame sa bujnim poprsjem

Ako imate bujnije poprsje, gornji dio kupaćeg kostima trebao bi imati oblikovane košarice, podesive naramenice i žice koje će grudima pružiti najbolju podršku. Ako ne želite da fokus bude na gornjem dijelu tijela, izbjegavajte sjajne detalje ili volane.

Također se preporučuje da izbjegavate upečatljive primjerke i odaberete modele kupaćih kostima i bikinija prigušenih i klasičnih boja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije