Kako izabrati idealnu nijansu pudera za lice? Evo šta savjetuje legendarna Bobbi Brown

0
Radiosarajevo.ba
Kako izabrati idealnu nijansu pudera za lice? Evo šta savjetuje legendarna Bobbi Brown
Foto: Pexels / Šminka

Odabrati dobru nijansu pudera ponekad se čini kao nemoguća misija, ali legendarna beauty mogulica, slavna Bobbi Brown, dala je nekoliko savjeta koji mogu pomoći.

Bobbi Brown (66) i danas je prava beauty institucija, a njeni proizvodi su sinonim za vrhunsku kvalitetu.

Slavna make up čarobnjakinja izgradila je istoimeni imperij temeljen na svojoj viziji kako bi šminka trebala izgledati i funkcionirati, a njen je brend za vrtoglavih 74,5 miliona dolara (134 miliona KM) kupio Estée Lauder.

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

Ipak i dalje je aktivna na društvenim mrežama gdje ima veliki broj obožavateljica pa je dala svoje savjete kako odabrati odgovarajuću nijansu pudera koja će najbolje odgovarati vašem tenu.

Dakako, ni savršeno našminkane oči ili najbolje pogođena nijansa karmina neće dobro izgledati ako je nijansa pudera neodgovarajuća.

Upozorenje za žene: Ova šminka koju svakodnevno koristite može napraviti katastrofalnu štetu

Upozorenje za žene: Ova šminka koju svakodnevno koristite može napraviti katastrofalnu štetu

U objavi na Instagramu, osnivačica Jones Road Beauty, podijelila je objavu o izboru savršene nijanse. Odmah je odbacila teorije oko uvriježene prakse isprobavanja proizvoda na unutarnjoj strani ruke objašnjavajući da to nije baš jako dobra ideja. Pa koji je onda najbolji način pronalaženja savršene nijanse?

"Jedini način da odaberete pravu boju je da je nanesete na lice (ja koristim bočnu stranu) i još jednom provjerite boju na čelu. Pogledajte se u ogledalo u najboljem mogućem svjetlu, a to je za mene dnevno svjetlo. Ako se ne vidi razlika, to je prava boja", rekla je Bobbi.

Brown je dodala da postoji "puno različitih prilagodbi", kada je u pitanju odabir idealne nijanse podloge. "Ako vam je npr. čelo tamnije od lica, možete koristiti dvije nijanse koje ćete izmiješati. Ukoliko ste ipak tamniji npr. oko usta, mogli biste odabrati svjetliji ton kako biste posvijetlili područje", savjetuje ona.

Slavna make up kraljica dala je i nekoliko savjeta za nanošenje za različite tipove kože, napominjući da bi oni s vrlo suhom kožom mogli prvo razmisliti o korištenju hidratantne kreme, a oni s masnijom kožom možda bi željeli izbjeći taj korak, ali neka dodaju malo pudera nakon što nanesu njen novi proizvod, tzv. 'The Face Pencil', odnosno 'podlogu u olovci'.

Svjetliju podlogu možete nanijeti i umjesto korektora ispod očiju.

Olovka za lice, je zapravo višenamjenski je proizvod za lice, vrlo jednostavan za korištenje te uspješno ispravlja i prikriva crvenilo ili pruža pokrivenost cijelog lica, ovisno o tome kako ga koristite.

Bobbi savjetuje korištenje proizvoda ispod očiju i oko nosa kako bi se prekrilo crvenilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije