Kako danas izgleda Linda Evangelista, jedna od najljepših žena iz svijeta mode

5
Radiosarajevo.ba
Kako danas izgleda Linda Evangelista, jedna od najljepših žena iz svijeta mode
harpersbazaar.com / Linda Evangelista

Linda Evangelista (55) je jedna od najuspješnijih top modela svih vremena. Devedesetih je zajedno sa Claudiom Schiffer, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington i Kate Moss bila je dio čuvene “Velike šestorke”.

Kanadska ljepotica italijanskog porijekla je u svijet modelinga zakoračila 1989. godine i u veoma kratko roku postala najtraženiji supermodel na svijetu.

Nezadovoljna Torontom, prešla je u agenciju “Elite Model Management” i sa 18 godina je živijela na relaciji New York–Pariz–London.

Zvali su je "modnim kameleonom", a zahvaljujući svojoj sličnosti sa Sofijom Loren, postala je zaštitno lice Versace, pa Revlon, piše Britannica.

Njeno lice krasilo je više od 700 naslovnica časopisa širom planete, a bila je dugogodišnja muza fotografa Stevena Meisela. Poznata je njena čuvena rečenica: "Za 100.000 dolara, ne ustajem iz kreveta".

U 22. godini udala se za Gerald Marie, predsednika “Elite”, ali brak je potrajao šest godina.

Slavna ljepotica ostala je trudna u 41. godini, a otac djeteta je francuski biznismen François-Henri Pinault, današnji muž Salme Hayek. Ali, dugo je odbijala da kaže ko je otac njenog djeteta.

Danas se Linda bavi povučenim porodičnim životom, daleko od svjetla reflektora.

Kako danas izgleda vjerovatno mnogi i ne znaju, neprepoznatljivo. 

Linda Evangelista - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije