Kako brzo i lako oporaviti kosu poslije ljetovanja

0
Radiosarajevo.ba
Kako brzo i lako oporaviti kosu poslije ljetovanja
Foto: Pexels / Ilustracija

Da bi bila zdrava i lijepa, kosa mora da se njeguje. Visoke temperature i boravak na moru isušuju kosu, pa se i njega mora prilagoditi vremenskim uslovima.

Odabir preparata je od velike važnosti, a ovo su savjeti stručnjaka koji će vam pomoći da kosi što prije povratite izgubljeni sjaj,

Kokosovo ulje kao regenerator

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

Kosu nakon plaže najbolje hrani kokosovo ulje, jer smanjuje rizik od pucanja vlasi. Djeluje kao regenerator koji se ne ispira. Najbolje je nanijeti nekoliko kapi na opranu kosu jer će lakše upiti.

Izbjegavajte peglanje

Iako najviše volite da vam kosa bude strogo ravna, ne preporučuje se upotreba pegle, ili figara nakon boravka na moru.Toplina može dodatno da ošteti već isušenu kosu, pa će vlasi brže pucati - krajevi posebno.

Prirodna maska za dubinski oporavak

Banana, kao i badem su dobri za poboljšanje rasta kose jer su sebi sadrže vitamine i minerale i mnoštvo hranjivih sastojaka. Ono što vam je potrebno za pripremu maske od banane jeste jedna banana i tri kapi bademovog ulja. Bananu izgnječite, dodajte bademovo ulje i promiješajte. Umasirajte masku u kosu i tjeme, zamotajte glavu peškirom i ostavite tako pola sata.

Nakon toga, kosu isperite šamponom koji inače koristite. Vaša kosa će da bude meka i svilenkasta, piše lepaisrecna.mondo.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije