Kafa bez boje je potpuni hit: Nema više mrlja na zubima

Radiosarajevo.ba
Kafa bez boje je potpuni hit: Nema više mrlja na zubima

Zaboravite na klasičnu kafu s mlijekom od koje možete imati ružne mrlje na zubima. Prozirna kafa najnoviji je trend među ljubiteljima ovog napitka.

Trendovi u pripremanju hrane i raznih napitaka mogu biti vrlo inovativni. Za razliku od kafe u boji, poput one s kurkumom ili one s plavim algama, društvene mreže pune su fotografija jedne, priznajemo, savim neobične vrste kafe.

Riječ je o kafi koja doslovno nema nikakvu boju. Razvila su je braća iz Slovačke, David Nagy i Adam. Oni su htjeli izbjeći mrlje na zubima koje se s vremenom mogu pojaviti od svakodnevnog ispijanja kafe.

 

A post shared by Clear Coffee (@clrcff) on

Ovu prozirnu kafu čine zrna arabice iz Etiopije i voda, a ne sadrži dodatne zaslađivače, okuse, konzervanse ili stabilizatore. A konačni rezultat kafe bez boje niz je metoda obrade koji za sada ostaju tajna.

Potražnja za ovim inovativnim napitkom prilično je velika, a može se kupiti preko internet-stranice CLR CFF ili preko Amazona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije