Kada je bolje koristiti svijetlu posteljinu, a kad tamnu u spavaćoj sobi?

0
Radiosarajevo.ba
Kada je bolje koristiti svijetlu posteljinu, a kad tamnu u spavaćoj sobi?
Foto: Pexels / Spavaća soba / Ilustracija

Poznati dizajner enterijera na Instagramu je nedavno podijelio video u kojem raspravlja o tome koje ideje odobrava kad je u pitanju idealna postava kreveta, od dodavanja jastuka do toga šta bi bio bolji odabir - svijetla ili tamna posteljina.

Naravno, spavaća soba bi uvijek trebala biti što udobnija i ugodnija kako bi ispunila svoju primarnu funkciju, no malim detaljima možete podići cjelokupni izgled. Ovako razmišlja proslavljeni dizajner Nate Berkus.

Da li dodavati jastuke na krevet?

Dodavanje jastuka izvrstan je način da cijelu spavaću sobu učinite ugodnijom, pa ne čudi što je Nateov odgovor na ovo pitanje potvrdan. Ne samo da jastuci pomažu u stvaranju ugodnog osjećaja, već mogu poslužiti i kao ukrasni komadi.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Ako imate običnu posteljinu neutralnih boja i jednostavne teksture, s koloritnim jastucima možete spavaćoj sobi dodati zanimljivost. Osim toga, s vremenom se vrlo lako mogu zamijeniti ako želite osvježiti izgled.

A na kauč?

Nate odobrava dodavanje jastuka i na kauč na razvlačenje, dodajući kako to čak mogu biti i isti jastuci. U svakom slučaju, jastuci na kauču će pomoći da uspostavite svoju širu temu uređenja i izvrsna su prilika za eksperimentisanje sa stvaranjem slojevitog izgleda.

Savjet stručnjaka: Evo kako očistiti žute fleke sa jastučnice

Savjet stručnjaka: Evo kako očistiti žute fleke sa jastučnice

Slojevitost je odnedavno popularan trend dizajna enterijera, a radi se o stvaranju maksimalističkog, uživljenog dojma slaganjem različitih boja, tekstura i tkanina

Tamna ili svijetla posteljina?

Hoćete li se odlučiti za tamnu ili svijetlu posteljinu u spavaćoj sobi, sve se svodi na vaš lični ukus. Svijetle posteljine češće se prihvataju u minimalističkim, modernim domovima, dok tamne plahte mogu pomoći u stvaranju ćudljivog, raskošnog dojma.

Nate priznaje da je "prljavo bijeli" tip. Ako niste sigurni što vam je draže, uvijek se možete odlučiti za svijetle i lagane lanene posteljine u ljetnim mjesecima, a zimi ih zamijeniti tamnijim, težim pamukom, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije