Kablovi su muka koju svi trpimo: Ovaj trik će svima znatno olakšati život

1
Radiosarajevo.ba
Kablovi su muka koju svi trpimo: Ovaj trik će svima znatno olakšati život
Foto: Pexels / Ilustracija

Sljedeći put kad pojedete vrećicu peciva ili tosta, suzdržite se od bacanja štipaljki za ztvaranje. Ovaj mali komad plastike koji se koristi za držanje zatvorene vrećice može se prenamijeniti u koristan organizacijski alat u kuhinji i šire.

Prema YouTube videu Drewa i Jonathana Scotta iz "Property Brothers", možete ih koristiti za označavanje svojih kabla. Ovo će osigurati da nikada više nećete isključiti pogrešan kabal, prenosi House Digest.

Svi znamo koliko može biti neugodno kada želite isključiti fritezu iz struje kako biste napravili mjesta za kuhalo za vodu, a umjesto toga isključite mikrovalnu.

Ratni zločinac: Petroviću potvrđeno sedam godina zatvora za silovanje u Brčkom

Ratni zločinac: Petroviću potvrđeno sedam godina zatvora za silovanje u Brčkom

Kako biste izbjegli tu smetnju, braća Scott preporučuju da spremite dovoljno kopči za hljeb kako biste mogli označiti svaki kabal. To će pomoći da vaši kablovi budu organizirani i na prvi pogled možete vidjeti koji je koji. Evo detaljnijeg pogleda na to kako ovaj jednostavan trik funkcionira.

Da biste izveli ovaj jednostavan trik za organizovanje, sve što vam treba je trajni marker. Zgrabite svoju kopču za hljeb i označite je nazivom uređaja ili naprave pomoću trajnog markera. Zatim, koristeći prorez u sredini kopče, stavite je na za to predviđeni kabal.

To će vam omogućiti da na prvi pogled vidite koji je uređaj uključen, osiguravajući da više nikada nećete slučajno isključiti pogrešan. Međutim, ne morate označavati svaki kabel ako to ne želite. Umjesto toga, samo se usredotočite na označavanje onih koje ne želite nikako isključivati, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije