Jeste li znali: Kosu možete posvijetliti cimetom, evo i kako

Radiosarajevo.ba
Jeste li znali: Kosu možete posvijetliti cimetom, evo i kako
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Cimet nije samo aromatičan i zdrav začin, to je i sigurna alternativa komercijalnim hemijskim sredstvima za izbjeljivanje kose. 

Kod korištenja maske za kosu s cimetom, možete postići ne samo željeni učinak, nego ćete ojačati folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet – jedinstveni prirodni proizvod s bogatim svojstvima, naročito vitaminima i antioksidansima, piše Uspesnazena.com.

Najbolji učinak postiže kod posvjetljivanja svijetlosmeđe kose – jednim tretmanom boja kose se mijenja za 2-3 nijanse.

Brinete moraju biti strpljive i ponoviti proceduru nekoliko puta. Događa se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj ne košta. Poslije maske s cimetom, kosa će zagarantirano dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i revitalizirati će se.

Za pripremu ove maske za dužu kosu bit će potrebno:

-3 kašike meda
-3 kašike cimeta
-5-6 kašika balzama za kosu

U staklenoj ili plastičnoj zdjeli pomiješajte med i cimet. Miješajte polako, da se dobro sjedine. Kad se smjesa izjednači, dodajteregenerator za kosu. Ponovo dobro pomiješajte. Sad je ova smjesa spremna za nanošenje.

Operite kosu na uobičajeni način. Kad se osuši, počešljajte je širokim češljem i podijelite je na pramenove.

Nanesite smjesu četkom za bojenje kose ili rukama. nemojte je utrljavati u vlasište. Stavite najlonsku kesicu i peškir koji držite 30 minuta. Nakon toga najlonsku kesicu ostavite još 4-5 sati. Nakon toga temeljito isperite kosu toplom vodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije